Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Eurocup-3

Solid Eurocup3-opvarmning på Motorland Aragon

Eurocup-3 
04/03/24 

Theodor Jensen viste et højt tempo og viste potentialet i weekendens Eurocup3 Winter Cup-løb i Spanien.
 


(Foto: Theodor Jensen Racing)

Efter intensivt testarbejde over vinteren var det interessant for både Theodor Jensen og Palou Motorsport at måle sig mod konkurrenterne forud for sæsonstart i næste måned. For Theodor viste det sig, at træningen har betalt sig, for farten var absolut til stede.

På trods af lidt fodfejl i kvalifikationerne lykkedes det randrusianeren at sikre henholdsvis 7. og 8. pladsen til weekendens to løb. Og selvom resultaterne kunne have været bedre, er Theodor optimistisk:

- Jeg kæmpede lidt med at få sat én hurtig omgangstid sammen, så der er noget som skal forbedres dér. Men ser jeg på mine teoretisk bedste omgangstider, så kunne jeg have været blandt de fem hurtigste i begge kvalifikationer, fortæller Theodor, som dermed ikke er langt fra at være med i den absolutte top.


(Foto: Theodor Jensen Racing)

Det første løb lavede den 17-årige racerkører en lynstart og var hurtigt oppe og presse på femtepladsen, der ikke havde samme fart i bilen som danskeren. Et overhalingsforsøg endte dog med at slutte Theodors løb før tid:

- Køreren foran var tydeligt langsommere end mig, så jeg brugte bilens Push-to-Pass-system (turboboost, der giver motoren ekstra 25 hestekræfter i et øjeblik) til at få en fordel ud af svinget og ned mod det næste. Her fik jeg bremset lige sent nok, så forhjulene låste og jeg endte med at ramme min konkurrent og selv ryge af banen, fortæller Theodor, der ikke kun måtte ærgre sig over en mistet topplacering - han blev også idømt at starte fra pitlane i det næste løb som straf for påkørslen.

- Fejlen var min, så sådan må det være. Desværre kostede det mig et par sekunder ekstra i starten af det næste løb, da de ikke fik givet mig grønt lys med det samme, så jeg var mere bagud, end hvad jeg kunne hente, selvom tempoet var rigtig fint, siger Theodor, som alligevel er glad for weekendens erfaringer:

- Det har været en rigtig positiv weekend! Jeg har farten til at være med i top 10, og samtidig har jeg lært nogle ting om at køre race i Eurocup3-raceren, så jeg kan få forberedt mig endnu bedre til første løb i mesterskabet, fortæller Theodor.

Første løb i Eurocup3-mesterskabet køres på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps, den 19-20. april.

Theodor Jensen Racing


Læs mere om:
  • Theodor Jensen
  • Motorland Aragón
  • Spa-Francorchamps
  • 20/04/24 - Spa-Francorchamps - Eurocup-3
  •