Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

To mesterhold fundet – stadig kamp i tre divisioner

Danish Endurance
Championship 

19/09/23 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDer bliver kamp til det sidste i tre af de fem divisioner i Danish Endurance Championship, når der i starten af oktober afholdes finale i den danske langdistanceserie. Det er status efter weekendens Night Race på Padborg Park, hvor der blev kørt to timelange løb.
 


Kaare Frogne (211) kæmpede sig til en tæt sejr foran Team Far & Søn (290) i det andet løb for Danish Endurance Championship.
(Foto: Henning Smed Madsen)

Specielt i division 2 viste de to løb, hvor tæt kampen også er i mesterskabet. Tre mandskaber – alle med hver sin Peugeot RCZ – er ikke bare med i kampen om mesterskabet i divisionen. De kæmpede også til det sidste om løbssejrene.

Dan Agro Racings Marco Dahl, Aarhus, kunne vinde det første løb med otte sekunders forspring til Team Far & Søns René Nielsen/Søren Behnfeld, Aabenraa, mens det i det andet løb blev endnu tættere. Her var det nemlig Kaare Frogne, Roskilde, i Dan Agro Racings søsterbil, som vandt foran Team Far & Søn med mindre end to sekunder ved det ternede flag. Det er netop Kaare Frogne, som har de bedste kort på hånden inden finalerunden i Danish Endurance Championship.

I division 3 er Peter Obel/Mikkel Obel, begge Kalundborg, fortsat på mesterskabskurs efter en første- og en andenplads, men deres føring er blevet mindre. Frederik Normann, Viborg, scorede tilsvarende placeringer, men var bedre i tidtagningerne og kæmper fortsat for at indhente det, han satte til, da han lod racerbilen holde stille på Ring Djursland for i stedet at haste til fødegangen for at tage imod sin søn.

Intet er endnu heller afgjort i division 4. Her tog Jan Engelbrecht, Virum, sin tredje og fjerde sejr i denne sæson, men han halter stadig efter Michael Nielsen, USA. BMW-køreren er forsvarende mester i divisionen, hvor han i år har været pålideligheden selv og med bl.a. en andenplads i et af de to løb på Padborg Park bragte sig tilbage i toppen af tabellen.


Feltet fredag eftermiddag i Danish Endurance Championship.
(Foto: Henning Smed Madsen)

Til gengæld blev to divisionsmesterskaber afgjort ved Night Race.

I division 5 blev Racing Labs Ronnie Bremer, Hvidovre, sikker på titlen. Det lå fast, selv om han i det første løb blev slået af Valdemar Eriksen, Nibe, for hans eneste rivaler – Walther Trabjerg/Mikkel O. Pedersen, Tørring/Struer – kom ikke til start på grund af et gearkasseproblem. Ronnie Bremer vandt andet løb, hvor Porsche-duoen blev sendt i sandkassen.

Lasse van der Ploeg/Oscar Schröter, begge Vojens, er nu også sikre på mesterskabet i division 1, selv om de ikke var til start. Her gennemførte Thomas Tinggaard/Mikkel Møller Løvendahl, Glamsbjerg/Kolding, som de eneste begge løb.

Danish Endurance Championship
Padborg Park I/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 16/09/23 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •