Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Bliver der rokade i toppen af U25 og Trofeo?

TCR Denmark 
04/07/23 

TCR DenmarkNår TCR Denmark i weekenden kører tredje afdeling, kan der meget vel blive fundet helt nye vindere i feltet. For første gang i TCR Denmarks historie køres der på Falkenberg Motorbane syd for Göteborg, og det er nyt territorie for størstedelen af feltet.
 

For stort set alle kørere i Trofeo- og U25-mesterskaberne er det en helt ny bane, der skal læres og mestres. Rent faktisk er der kun en enkelt svensk kører med erfaring fra banen til start.

Anton Bergström har kørt flere løb på banen i sine første år i banesport, men reelt set er TPR Motorsport-køreren bedre kendt rundt på de danske baneanlæg. Hans sidste løb på Falkenberg var i Renault Junior Cup i 2018 - siden da har han primært deltaget i DS3 Cup og TCR Denmark, så det er ikke givet, at Audi-køreren har den store fordel i forhold til konkurrenterne i U25-stillingen.

Dermed ser Falkenberg-weekenden ud til at kunne blive en reel styrkeprøve blandt kørerne. Hvem er i stand til at mestre en ny bane og køre de bedste resultater hjem?

Silas Rytter imponerede mange med sin fart på Ring Djursland. Til Falkenberg har han imidlertid fået 40 kilo succesballast (Compensation Weight, red.) i sin Hyundai i30N TCR, og det kan blive en udfordring for nordjyden. Han får helt bestemt sit at se til med flere af U25-konkurrenterne på Falkenberg; ikke mindst Gustav Birch, som har været godt kørende i årets to første løb og fører an i U25-stillingen med 10 points forspring.

Kevin Brandsborg havde en svær weekend på Ring Djursland og må forventes at være tændt på at komme tilbage i kampen på Falkenberg. Det samme gælder Michelle Halder, som fik en flot debut på Ring Djursland, men lige manglede det sidste for at hente de vigtige point hjem. Falkenberg er ligeledes en ny bane for den tyske racerkører, så det gælder om at komme velforberedt til Sverige.

De to norske U25-kørere, Marius Solberg Hansen og Didrik Esbjug, har indtil videre ikke gjort meget væsen af sig i TCR Denmark. Mens sidstnævnte sprang over løbet på Ring Djursland viste Marius Solberg Hansen med en generel tredjeplads i andet heat, at han har fortjent en plads i feltet. De to nordmænd kan dog overraske på Falkenberg, hvor ingen har haft mulighed for at træne på banen forud for løbet.

Vestjylland mod Østjylland i Trofeo

Selvom Lars Højris aldrig helt fandt melodien på Ring Djursland, er det stadig den vestjyske Cupra-kører, som fører an blandt Trofeo-kørerne. Med to gange makspoint af tre mulige kunne René Povlsen til gengæld indhente Højris i stillingen, så de to nu deler førstepladsen. Her bliver det interessant at se, hvem af de to, som hurtigst finder sig til rette på Falkenberg og kommer hjem som førende i mesterskabet.

En anden mulighed er, at Johnny Vejlebo fortsætter sin stabile indsats med sin Alfa Romeo Giulietta. Indtil videre har roskildenseren været ganske stabil og opnåede en 3. plads i åbningsløbet ligesom han er godt med i mesterskabsstillingen, fordi konkurrenterne har døjet med teknikken eller afkørsler.

Christian Skaar har - på papiret - hjemmebanefordel, men reelt set har svenskeren fra Kungsbacka ikke tidligere kørt løb på banen. Til gengæld har Audi-køreren forbedret sig markant i løbet af de to afdelinger af mesterskabet, som er kørt. Måske kan den lokale opbakning hjælpe den svenske bilhandler til succes?

En anden Audi-kører, som trænger til oprejsning, er Allan Kristensen. Efter et mindre sammenstød med Anton Bergström på Ring Djursland måtte han stå over resten af løbene på grund af en manglende tandstang. Tre nulscorer er dyre, så nu skal der fart på, hvis Allan vil tilbage, hvor han plejer at være i Trofeo-stillingen.

Kim König har indtil videre vist god fart og scoret gode point i heat 1 og 2, men var igen uheldig i heat 3 på Ring Djursland, hvor et sammenstød med Johnny Vejlebo gjorde, at han udgik fra heatet. En god weekend på Falkenberg vil kunne bringe König op blandt de bedste i Trofeo, men det kræver point i alle heat.

Niels Nyboe kørte et solidt løb på Ring Djursland, og TCR-debutanten må se frem til nye udfordringer på svensk asfalt.

Se med på DRTV og DR2

Alle tre heat fra Falkenberg Motorbana vises live og uden geo-blokering på Danmarks Radio. Se med søndag den 9. juli fra klokken 11.10:

11.10: Race 1 live på www.drtv.dk og på DRTV App.
14.20: Race 2 + 3 live på www.drtv.dk, DRTV App og på DR2

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Falkenberg
  • 09/07/23 - Falkenberg - TCR Denmark
  •