Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Forløsning på Monza: Mikkel Jensen og Peugeot sikrede første VM-podie

FIA WEC 
10/07/23 

World Endurance ChampionshipEfter en række udfordrende løb lykkedes det endelig for det franske Hypercar-program at kæmpe sig til tops i FIA World Endurance Championship.
 


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Der blev grædt i pitboksen, men denne gang var det af glæde, da Mikkel Jensen og teamkammeraterne fra Team Peugeot TotalEnergies, franske Jean-Éric Vergne og britiske Paul Di Resta, krydsede målstregen på italienske Monza på en tredjeplads. Det vigtige podieresultat er det første siden Hypercar-programmet debut på selvsamme bane i 2022, og det kommer efter en svær start på 2023-sæsonen, hvor det franske hold har kæmpet med tekniske udfordringer og mangel på performance i deres Peugeot 9X8 Hypercar.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Podieresultatet kom efter et spændende og intenst ræs på Monza, hvor mere end 65.000 fans havde fundet vej til tilskuerrækkerne, hvilket siger noget om VM-seriens renæssance. Mikkel Jensen startede det seks timer lange løb fra en fjerdeplads – den hidtil bedste kvalifikation for holdet – og danskeren formåede sågar at føre løbet efter at have gjort det umulige og overmandet de stærke konkurrenter fra Ferrari og Toyota.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

– Det var et fantastisk løb! Vildt fedt endelig at være med i front og være i stand til at give de helt store rivaler kamp til stregen. Der blev ikke gemt på noget i dag, det var fuld gas fra start til mål. Bortset fra et uheldigt pitstop, hvor en LMP2-bil kørte gennem vores garage og skabte lidt forvirring, hvilket kostede os nogle sekunder, kørte vi et rent og problemfrit løb. Det er fire års udvikling, som endelig belønnede os, og selv om det kun er en tredjeplads, så er det en kæmpe sejr for hele holdet, lød det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

– For mig personligt var det naturligvis en kæmpe ting at tage starten og komme forbi Toyota i forbindelse med genstarten af løbet. Det gav en masse opmærksomhed på vores program og selvfølgelig også på min egen præstation. Inden weekenden havde du ikke kunnet overbevise mig om, at vi skulle blive i stand til at føre et VM-løb i år, men vi må lykkeligvis erkende, at vores hårde arbejde omsider har båret frugt. Det giver os et kæmpe løft her inden sommerferien, så nu gælder det bare om at bevare kadencen, til vi skal i kamp igen i Japan til september.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Sjette afdeling af FIA World Endurance Championship afvikles den 8.-10- september på japanske Fuji. Inden da skal Mikkel Jensen i aktion for TDS Racing, når endnu en afdeling af det amerikanske sportsvognsmesterskab, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, afvikles på Road America den 3.-6. august.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)
Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Monza
  • 09/07/23 - Monza - FIA WEC - FIA VM
  •