Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Nicklas Nielsen slået ud af kampen om sejren på Le Mans

FIA WEC 
12/06/23 

World Endurance ChampionshipDen danske Ferrari-fabrikskører sluttede på en femteplads i årets Le Mans efter et spektakulært ræs, hvor teamkammeraterne fra Hypercar-teamet endte med at tage den prestigefyldte sejr.
 


(Foto: Ferrari Media)

Med en pole position til 2023-udgaven af 24-timersløbet på Le Mans var Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco og Miguel Molina blandt vinderfavoritterne til den franske klassiker, som blev afholdt denne weekend. Den dansk-italiensk-spanske Ferrari-trio var da også længe med i toppen af Hypercar-klassen i det berømte racerløb, men en lækage i kølesystemet tidligt søndag morgen krævede en ærgerlig tur i garagen, hvilket sendte holdet ud af kampen.


(Foto: Ferrari Media)

– Det var et virkelig svært løb. Det var fedt at få lov at starte Le Mans fra en pole, og det vil jeg nok aldrig glemme, men der var også et tæt og hardcore ræs fra start af. Der begyndte ret hurtigt at ske ulykker på tværs af alle klasserne, både før og efter regnen satte ind og gjorde det hele ekstra tricky. De mange slow zones, full yellows og safetycars gjorde det umuligt at finde en rytme i løbet, og helt frem til sent på aftenen var det ren overlevelse. Men jeg nød alle mine stints, netop på grund af ræset. Føringen skiftede hele tiden, og det gjaldt både om at presse på og samtidig passe på bilen og holde sig udenfor problemer. Det var virkelig udfordrende og virkelig fedt, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Ferrari Media)

– På et tidspunkt opstår der en lækage i kølesystemet, da en sten har ramt én af komponenterne. Der var ingen anden løsning end at hive bilen i garagen og få tingene fikset. Det kostede os nogle omgange, så dér røg vinderchancerne, desværre. Derefter handlede det bare om at få bilen hjem på den bedste position. Vi endte på en femteplads, hvilket er det bedste, vi kunne gøre denne weekend.


(Foto: Ferrari Media)

– Heldigvis var det vores teamkammerater i søsterbilen, som endte med at tage sejren, og jeg er enormt glad på hele holdets vegne. Det er jo en fuldstændig suveræn triumf for Ferrari at vende tilbage til Le Mans efter 50 år og tage sejren i første hug. Det beviser, at vores hårde arbejde de sidste mange måneder med at udvikle den nye prototype, 499P, har været det hele værd. Historisk dag for mærket og for teamet, som jeg er meget stolt over at være en del af.


(Foto: Ferrari Media)

Næste opgave for Nielsen, Fuoco og Molina er er femte afdeling af FIA World Endurance Championship, som afvikles den 7.-9. juli på italienske Monza. Nicklas Nielsen skal dog allerede på banen igen den 29. juni til 2. juli, hvor danskeren stiller op for AF Corse til 24-timersløbet på Spa-Francorchamps.


(Foto: Ferrari Media)
Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Le Mans
  • 11/06/23 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  • 11/06/23 - Le Mans - Le Mans
  •