Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Mikkel Jensen før Le Mans: Nu sker det endelig

FIA WEC 
09/06/23 

World Endurance ChampionshipMikkel Jensen starter fra en 10. plads i årets 24-timersløb på Le Mans, som runder 100 år, og samtidig er Peugeot-mærkets comeback til den franske klassiker.
 


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Mikkel Jensen kvalificerede onsdag aften sin Peugeot 9X8 Hypercar til en 10. plads på startgridden til årets 24-timersløb på Le Mans. Dét var en position bedre end søsterbilen fra Team Peugeot TotalEnergies, men netop ikke nok til at fortsætte til torsdagens Hyperpole, hvor de otte hurtigste biler fra den 16 biler store Hypercar-klasse kæmpede om den endelige startopstilling.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Ikke desto mindre ser den danske fabrikskører frem til årets 24-timersløb, hvor flere års udvikling af den mest højteknologi racerbil fra Peugeot nogensinde kulminerer i en manddomsprøve. Sammen med teamkammeraterne, franske Jean Eric Vergne og britiske Paul Di Resta, skal Mikkel Jensen i kamp mod fabriksteams fra blandt andre Toyota, Ferrari, Porsche og Cadillac.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

– Det er fedt at være tilbage på Le Mans, ikke mindst fordi det nu er sammen med Peugeot, hvilket har været undervejs i tre år. Le Mans er for mig den mest ikoniske racerbane og stedet med den mest specielle atmosfære i motorsportens verden. Det er ikke mit første Le Mans, men det føles alligevel sådan, da det er debut for teamet og for vores Peugeot 9X8, som ramte banen for første gang til den officielle testdag i søndags. Det var godt at få de første omgange ind under huden, og vi brugte ugens træningssessions på at trimme setuppet, inden det går løs på lørdag, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

– Vores kvalifikation var desværre udfordret af en masse røde flag og yellow zones, så det var svært at få en ren omgang på friske dæk. Min bedste omgangstid blev faktisk sat på brugte dæk og rakte til en plads midt i feltet, så der er bestemt mere potentiale i bilen. Jeg er egentlig udmærket tilfreds og føler bestemt, at vi har rykket os et godt stykke siden vores vanskelige VM-premiere på Sebring i foråret.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Årets 24-timersløb på Le Mans – som markerer 100-året for den franske klassiker, der blev afholdt første gang i 1923 – skydes i gang lørdag den 10. juni klokken 16.00. Løbet kan blandt andet følges live på TV 2, Discovery+ og på den officielle FIA WEC App.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)
Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Le Mans
  • 11/06/23 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  • 11/06/23 - Le Mans - Le Mans
  •