Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Dansk jubel på Le Mans: Nicklas Nielsen og Ferrari på pole position

FIA WEC 
09/06/23 

World Endurance ChampionshipPrestigefuld pole position til Nicklas Nielsen og teamkammeraterne fra Ferrari, som kørte en suveræn kvalifikation til årets 24-timersløb på Le Mans.
 


(Foto: Ferrari Media)

Ferrari-fabrikskøreren Nicklas Nielsen er foreløbigt flyvende i årets udgave af 24-timersløbet på Le Mans. I en imponerende Hyperpole-session fredag aften sikrede danskerens italienske teamkammerat, Antonio Fuoco, nemlig en pole position til løbet, som samtidig er 100-året for den berømte franske klassiker. Det er første gang siden 2013, at der er en dansk kører i den forreste bil på startgridden. Ferrari viste generelt stor styrke under kvalifikationen, da søsterbilen kvalificerede sig til en andenplads, og dermed gjorde det italienske mærke altså rent bord i toppen.


(Foto: Ferrari Media)

– Det føles helt vildt at skulle start fra en pole position! Antonio (Fuoco, red.) leverede et fantastisk arbejde i bilen, og det samme gjorde vores søsterbil. Man kan ikke være andet end voldsomt stolt af hele holdet lige nu. At Ferrari vender tilbage til Le Mans efter 50 år med en helt ny bil og er i stand til at rydde forreste række på startgridden er jo enestående. Men det er også velfortjent, for bag præstationen ligger masser af hårdt arbejde fra et kæmpe team. VI har fået en god start på årets Le Mans, men vi ved samtidig, at kvalifikationen blot var en lille del af opgaven. Nu retter vi fokus mod løbet. Vi har et meget langt ræs foran os, og det er stadig vores første Le Mans med dét her setup, så udfordringen er gigantisk, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Ferrari Media)

Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco og Miguel Molina starter deres Ferrari 499P #50 fra forreste position i det 62 biler store felt, som udgør 2023-udgaven af 24-timersløbet på Le Mans. Ræset skydes i gang lørdag den 10. juni klokken 16.00 og transmitteres blandt andet på TV 2, Discovery+ og via den officielle FIA WEC App.


(Foto: Ferrari Media)
Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Le Mans
  • 11/06/23 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  • 11/06/23 - Le Mans - Le Mans
  •