Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen forsigtigt positiv forud for Le Mans

FIA WEC 
07/06/23 

World Endurance ChampionshipNår Michael Christensen i weekenden stiller til start for Porsche i årets 24 timers løb på Le Mans, bliver det for først gang med mulighed for en generel sejr. Michael Christensen vandt Le Mans i 2018 i LM GTE Pro-klassen i Porsche 911 RSR, men i år stiller han til start i Porsches ny hypercar Porsche 963. Den nye hypercar-klasse har tiltrukket de store bilfabrikanter og intet mindre end 16 biler stiller til start i den hurtigste klasse, hvilket giver forhåbninger om et spændende og tæt Le Mans.
 

Le Mans runder i år en milepæl, da årets udgave markerer 100-året siden første Le Mans, der blev kørt i 1923. Samtidig markerer løbet 75-året for Porsches indsats på Le Mans og som en samlet hyldest af det ikoniske løb, stiller Porsche til start i en særlig bemaling. De legendariske Porscher har gennem årene været udsmykket i farverne fra Gulf, Rothmans, Martini samt i ikoniske bemalinger som "Pink Pig" og "Hippie", hvilket har inspireret til designet på årets Porsche 963, der med syv farvede striber, i gul, rød, mørkeblå, lyseblå, grøn, pink, og orange, hylder Porsches historie på Le Mans.

Michael Christensen deler Porsche 963 med startnummer 5 med amerikanske Dane Cameron og franske Frédéric Makowiecki. De tre kørere udgør en tredjedel af Porsches fabriksindsats i 24 timers løbet og de får alle stærk konkurrence fra Ferrari, Toyota, Peugeot, Cadillac, Glickenhaus, Vanwall samt en privatanmeldt Porsche 963. Yderligere to danskere er til start i hypercar-klassen. Mikkel Jensen kører Peugeot med startnummer 93 og Nicklas Nielsen kører Ferrari med startnummer 50.

"Det er dejligt at være tilbage på Le Mans" fortæller Michael Christensen. "Le Mans banen er en fed bane at køre på og vores Porsche kører godt. Vi har kæmpet en hel del med køreregenskaberne og balancen i bilen siden debuten, men efter sidste løb på Spa, har vi kørt to tests og har lagt en masse timer i simulatoren og det lader til, at det arbejde giver resultat. Det er for tidligt at sige, hvor vi ligger i forhold til konkurrenterne, men som udgangspunkt kører vi altid for at vinde og det gør vi også denne gang. Jeg var ikke så optimistisk inden vi kom herned, men jeg føler, vi har taget et godt skridt i den rigtige retning. Vi har tidligere set på Le Mans, at det ikke altid gælder om at være hurtigst over en omgang, men man skal være smart, konstant og god med strategien og så tror jeg godt, vi kan være med i toppen. Men der er rigtigt mange stærke teams til start i år og alle vil være med i front. Så jeg tror, vi kan få et rigtig spændende løb og så håber jeg bare, at vi er med i toppen, når løbet går ind i de afsluttende timer på søndag".

Tidsplan 24 Hours of Le Mans, 4. afdeling af FIA WEC

Onsdag den 7. juni
14.00-17.00Free practice 1
19.00-20.00 Qualifying
22.00-0.00 Free practice 2

Torsdag den 8. juni
15.00-18.00 Free practice 3
20.00-20.30 Hyperpole
22.00-23.00 Free practice 4

Lørdag den 10. juni
12.00-12-15 Warm-up
16.00 Start 24 Hours of Le Mans

Søndag den 11. juni
16.00 Ternet flag 24 Hours of Le Mans

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Le Mans
  • 11/06/23 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  • 11/06/23 - Le Mans - Le Mans
  •