Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Overlegent comeback: Jan Magnussen vandt TCR-premiere på Jyllandsringen

TCR Denmark 
22/05/23 

TCR DenmarkDen danske racerkører kørte sin Cupra Leon Competición over målstregen som vinder af finalen i årets første afdeling af TCR Denmark på FDM Jyllandsringen.
 


(Foto: Stump Photo)

Efter et års pause har Jan Magnussen generobret teten i TCR Denmark efter en forrygende premiereweekend, hvor den 49-årige racerkører satte konkurrenterne til vægs og både sikrede finalesejren samt en foreløbig føring i mesterskabet. Sæsonåbneren på FDM Jyllandsringen var Cupra-kørerens debut for Auto Lounge Racing, hvor teamkammeraten Kevin Engman sikrede andenpladsen og dermed gjorde det svenske hold dominerende på podiet.


(Foto: Stump Photo)

Jan Magnussen sluttede på en tredjeplads i lørdagens kvalifikation og endte ligeledes på en treer i søndagens første heat, mens andet heat – hvor de 10 hurtigste fra første løb efter reglerne skulle starte i omvendt rækkefølge – udløste en sjetteplads. Magnussen skulle starte fra anden startrække i det vigtige finaleheat, hvor han på sidste omgang trak forbi teamkammerat Engman og kørte i mål som årets første finalevinder.


(Foto: Stump Photo)

– Det er en fantastisk følelse! Vi forventede ærligt talt ikke at slutte weekenden på toppen. Vi ikke har haft mulighed for at teste lige så meget som konkurrenterne inden sæsonpremieren, og samtidig kæmpede vi lidt med farten under forberedelserne til weekenden. Men som dagene skred frem, lykkedes det os altså at finde noget godt. Det endte med at blive nogle fede ræs, og at vi som nyt hold i serien både tager første- og andenpladsen er en enormt motiverende start på året. Stor tak til teamet for et fantastisk arbejde denne weekend. Nu gælder det om at bære momentet videre til næste afdeling, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Stump Photo)

Næste opgave for Jan Magnussen og resten af Auto Lounge Racing er anden afdeling af TCR Denmark, som afvikles på Ring Djursland den 17.-18. juni. Inden da skal Jan Magnussen i aktion for ParkOne Racing og Inter Europol på Le Mans, når danskeren for 24. gang i karrieren stiller op til det berømte 24-timersløb den 10.-11. juni. I Frankrig skal Magnussen også køre en afdeling af Michelin Le Mans Cup for GMB Motorsport.


(Foto: Stump Photo)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Auto Lounge Racing
  • Jyllandsringen
  • Ring Djursland
  • 21/05/23 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  • 11/06/23 - Le Mans - Le Mans
  • 18/06/23 - Ring Djursland - TCR Denmark
  •