Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Søndag fik Frederik Normann sin vigtigste sejr

Danish Endurance
Championship 

22/05/23 

DEC - Danish Endurance ChampionshipNogle sejre betyder mere end andre. Frederik Normann vil sent glemme vejen til sejren i sin første Danish Endurance Championship-løbsweekend på FDM Jyllandsringen.
 


(Foto: Grippo)

Inden debutløbet i det danske langdistancemesterskab er vinteren blevet brugt på optimering og justering af bilen. Det har ikke været muligt at gennemføre et større testprogram, så det var en spændt racerkører og chefmekaniker, der kørte på banen til de første træningsomgange lørdag.

Helt problemfri viste den hjemmebyggede BMW M3 sig ikke at være. Den nye motorstyring voldte problemer, så træningerne og tidtagningen blev brugt på at fejlsøge og eksperimenter for at komme problemerne til livs.


(Foto: Grippo)

Lørdag eftermiddag gik starten til årets første løb, og her skulle både kører og bil så på første udholdenhedsprøve: et 50 minutter langt racerløb på Jyllandsringens asfalt. Men det gik ikke helt efter bogen:

- Motorstyringen blev ved med at give problemer, og da det ikke var muligt at finde en ekspert i lige præcis dén motorstyring, måtte jeg selv i gang med at regne den ud, fortæller Frederik Normann, som brugte løbet til at testkøre, fejlsøge og justere på den bærbare computer i pitten, og testkøre noget mere.


(Foto: Grippo)

Til sidst lykkedes det at finde en løsning, men løbet var for længst kørt for midtjyden. Da starten gik til weekendens andet løb søndag ved middagstid var der til gengæld andre boller på suppen.

Fra bagerste startplacering gik den vilde jagt nemlig. BMW'en kørte helt efter planen og Frederik Normann kunne kæmpe sig frem gennem feltet og til sidst sætte konkurrenterne i klassen til vægs. Efter 50 minutters racerløb var det Frederik som kom først over stregen i sin klasse, og det er en sejr, som betyder mere end bare en pokal:

- Det er så vigtig en sejr! Det har været en virkelig hård weekend, hvor jeg har skullet arbejde for at få teknikken til at spille, så at jeg både har løst problemerne og samtidig kørt et rigtig godt løb ... jeg kunne ikke håbe på mere, siger Frederik Normann, som glæder sig over en vellykket langdistancedebut:


(Foto: Grippo)

- Altså jeg er glad for at jeg har fået optimeret lidt på min egen vægt og kondition over vinteren, for 50 minutter i sådan en racerbil kræver mere fysik end man lige går og tror! Det har været super sjovt at køre med, og nu glæder jeg mig faktisk bare til næste løb, hvor jeg satser på at være helt med fra start - og så skal de bare se!

Næste løb køres på Ring Djursland den 17-18. juni, og det bliver spændende at se om Frederik og den hjemmebyggede BMW kan fortsætte den gode udvikling.

Normann Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • Ring Djursland
  • 21/05/23 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship
  • 18/06/23 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •