Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Rendyrket TCR-fartvåben til Silas Rytter

TCR Denmark 
08/05/23 

TCR DenmarkNår TCR Denmark-sæsonen går i luften den 20-21. maj får Silas Rytter debut i dansk motorsports kongeklasse. Grundet en omstrukturering hos Insight Racing bliver det ovenikøbet i en dokumenteret vinderbil.
 

Oprindeligt skulle den nordjyske racerkører have sin TCR-debut i teamets Alfa Romeo Giulietta, men flere forskellige hændelser har ført til, at teenageren får én af de mest vindende TCR-racere stillet til rådighed i 2023-sæsonen.

Hyundai i30N TCR har vundet ikke mindre end 20 mesterskaber i nationale og internationale TCR-mesterskaber siden den blev introduceret i 2018. I Danmark var den en hårbredde fra at vinde mesterskabet i 2020, så det er ikke en hvilken som helst racerbil, det unge talent fra Sæby har fået fingrene i:

- Det er en bil som kan være med i den rigtig sjove ende af feltet! Hvis ikke jeg kan følge med ude på banen er der meget stor sandsynlighed for, at det er bag rattet at forbedringerne skal findes, siger Silas Rytter, der udelukkende ser det som et plus:

- Det er det bedste, der kunne ske for mig. Ja, det stiller nok højere forventninger til resultaterne, men det er guld værd at have en bil, som jeg ikke er i tvivl om, kan køre stærkt. Det gør det lettere for mig at fokusere på min egen udvikling, så jeg er meget taknemmelig for at Insight Racing har givet mig muligheden for at stille op i bilen, siger Silas Rytter.


Silas Rytter har fået en vinderbil stillet til rådighed i sin TCR-debutsæson.
(Foto: Grippo)

Og udvikling skal der til. For i TCR Denmark kommer Silas Rytter op mod nogle af de skarpeste kørere i kongeriget - og det vises live på Danmarks Radio, så mange nysgerrige blikke kommer til at følge med. Og sommerfuglene er da også begyndt at melde sig i maveregionen:

- Jeg ville lyve hvis jeg sagde, at jeg ikke var spændt. Jeg er mega spændt! Jeg skal køre mod kørere som Jan Magnussen, Kasper H. Jensen og Nicolai Sylvest, som alle er hamrende dygtige til den her type bil og de danske baner. Samtidig er vi en flok unge kørere, som har talentet til at udfordre dem, så det er super uforudsigeligt. Om jeg bliver nummer fire eller fjorten tør jeg simpelthen ikke spå om, lyder det entusiastisk fra Silas.

Én ting er sikker. Sæsonen starter på FDM Jyllandsringen den 20-21. maj, og er du ikke selv at finde på Publikumslangsiden, kan løbene ses live på DR1 og DRTV.

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • Jyllandsringen
  • 21/05/23 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •