Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Eurocup-3

Lærerig sæsonstart for Gravlund

Eurocup-3 
08/05/23 

Sebastian Gravlund tog hul på 2023-sæsonen med verdenspremiere på Eurocup 3-mesterskabet på Spa-Francorchamps. Sæsonstarten forløb dog ikke uden udfordringer.
 


(Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency)

Den nye Eurocup 3-serie er skabt med fokus på at bane vejen for råt talent frem for bugnende pengetanke. Derfor er der begrænsede testmuligheder for deltagerne - men dén regel blev en uforudset udfordring for den hurtige københavner. Allerede i den første træning måtte han nemlig stå over med en defekt gearkasse:

- Det kostede en halv dags træning, og i det her mesterskab, hvor ingen af os endnu har kørt ret mange kilometer i bilerne, koster det virkelig dyrt, fortæller Sebastian Gravlund, som indtil årets første løb kun har gennemført to testdage sammen med resten af feltet.

Af samme grund manglede der helt grundlæggende fart, da kvalifikationen skulle køres. Kombineret med de traditionelt vanskelige vejrforhold i området omkring banen, måtte Sebastian nøjes med to 12. pladser som startplaceringer til weekendens to løb. Men udfordringerne stoppede ikke der:


(Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency)

- Det er jo bare typisk Spa med det on-off regnvejr. Der kom en byge lige før vi skulle på banen til det første løb, men vi vurderede at banen ville tørre hurtigt op, så jeg kørte på banen med tørvejrsdæk. Det var ikke det rigtige valg, så jeg havde slet ikke det vejgreb som skulle til, forklarer Sebastian Gravlund, der dog formåede at holde 12. pladsen til målstregen.

Med sådan en optakt var det en lettelse at weekendens andet løb gik uden uventede problemer. Det blev til endnu en 12. plads da målstregen blev krydset for sidste gang - men for Sebastian var glæden stor over at have fået dyrebar køretid med i bagagen:

- Det var et fint nok løb, og selvom det var tydeligt at jeg manglede erfaring i bilen, er jeg glad for at have fået et helt løb uden problemer. Bilen kører super fedt, og den her weekend var bare én af de uheldige af slagsen, så nu ser jeg fremad og glæder mig til at komme afsted igen, siger Sebastian, der også nyder udfordringerne med den hurtigere og mere avancerede racerbil:


(Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency)

- Der er en del forskel fra Formel 4-bilen sidste år og til den her. Den er noget hurtigere, og samtidig genererer vingerne endnu mere downforce, som gør at jeg kan tage de hurtige sving virkelig hurtigt. Kombineret med vores Push-to-Pass-knap, som giver 25 hestekræfter mere fem gange i løbet af et heat, så er der bare rigtig mange ting at håndtere, og det er en fed udfordring, synes jeg.

Det næste løb i Eurocup 3 køres på Motorland Aragon den 27-28. maj.

Gravlund Motorsport


Læs mere om:
  • Sebastian Gravlund
  • Spa-Francorchamps
  • 07/05/23 - Spa-Francorchamps - Eurocup-3
  • 28/05/23 - Motorland Aragón - Eurocup-3
  •