Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Fremgang prægede Theodor Jensens spanske sæsonstart

Formel 4 
08/05/23 

I weekenden kørtes første afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab på Spa-Francorchamps i Belgien. Theodor fik en god start på sæsonen trods enkelte benspænd undervejs.
 


(Foto: Dutch Photo Agency)

Forud for sæsonen har Theodor haft et par testdage på den belgiske Formel 1-bane, og ankommet til banen direkte efter første løb i det danske mesterskab var den unge randrusianer allerede godt varmet op til weekendens opgave.

Træningerne bød på gode takter fra den unge kører, som i den anden frie træning var 15. hurtigste kører i det absolut hårdeste Formel 4-mesterskab i verden. I kvalifikationen blev vejret en udfordring:

- Jeg har ikke så meget erfaring med at køre i regn endnu, så det udfordrede mig lidt. I den første kvalifikation sikrede jeg 22. og 18. pladserne til de to første løb, og det var faktisk okay, alt taget i betragtning, fortæller Theodor, som i den efterfølgende kvalifikation måtte udgå efter at have sat bilen af på ét af de hurtigste steder på banen:

- Teamet satte nye regndæk på bilen, og jeg glemte i et kort øjeblik at de ikke var oppe i temperatur endnu ... så der spandt jeg af banen og parkerede i gruset. Ikke helt optimalt, men det tager jeg som en oplevelse, siger Theodor, som heller ikke nåede at se det ternede flag i det første løb.


(Foto: Dutch Photo Agency)

Her fik østjyden ellers en god start og vandt et par placeringer inden første sving, men her bremsede konkurrenten foran mere end forventet, og så startede en kædereaktion:

- Han gik tidligt og hårdt på bremsen, så det samme gjorde jeg. Det nåede ham bagved mig bare ikke at lure, så jeg blev sendt af banen med et brag. Jeg fik bilen kæmpet tilbage til pitten, men reglementet foreskriver at man ikke må fortsætte løbet efter sådan en påkørsel, så det nyttede ikke noget, lyder det fra Theodor, som fik et godt comeback i resten af weekenden.

Det mellemste løb startede han fra 18. pladsen og kunne uden den store dramatik arbejde sig frem til 14. pladsen inden målstregen. Og i finaleheatet kunne han fra 27. pladsen køre sig helt frem til 19. pladsen trods næsten halvdelen af løbet blev kørt bag safety car.


(Foto: Dutch Photo Agency)

- Det har faktisk været en ret god start på den spanske sæson, selvom resultaterne måske ikke helt viser det. Vi er kommet godt ind på bilen, og jeg er ikke i tvivl om at det kun bliver bedre herfra, siger Theodor, som allerede i den kommende weekend er tilbage bag rattet af sin danske racerbil, når anden afdeling af det danske Formel 4-mesterskab køres på Anderstorp i Sverige. En bane, som Theodor aldrig har været på tidligere - men det bliver blot endnu en god udfordring:

- Det skræmmer mig ikke så meget, for det er ens for os alle. Jeg synes, at jeg ret hurtigt får lært banerne, når jeg kommer til dem, så jeg glæder mig faktisk bare til at fortsætte den gode stil i det danske mesterskab også, slutter Theodor Jensen.

Theodor Jensen Racing


Læs mere om:
  • Theodor Jensen
  • Spa-Francorchamps
  •