Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Danmarks rallyelite mødes til nyt opgør på Vestsjælland

DM Rally 
06/05/23 

Anden runde af de danske mesterskaber 2023 køres med Kalundborg og Sorø som centrum
 

Efter åbningsløbet den 4.-5. maj mødes den danske rallyelite den 27.-28. maj til et nyt opgør i Rally Vestsjælland, der tæller som anden runde i kampen om årets mesterskaber i rally.

Rally Vestsjælland tæller til DIF- og DASU-mesterskaberne Dansk Super Rally og Dansk Super Short Rally samt Nordic Rally Championship og Volvo European Cup.

Og der er lagt an til et uhyre tæt opgør, for teknisk er dansk rally bedre kørende end nogensinde før, hvortil kommer en perlerække af talentfulde og hurtige kørere.

Slagelse Auto Sport står sammen med Kalundborg og Omegns Motorklub bag den kommende DM-runde, som starter lørdag den 27. maj i Kalundborg og slutter søndag den 28. maj i Sorø.

Rallyets samlede distance er godt 470 km, som køres ved Kalundborg, Sorø og Slagelse. Heraf køres 151,4 km fordelt på 16 afspærrede hastighedsprøver. (Den samlede distance for deltagerne i Dansk Super Short Rally er 147,6 km inklusive 95,7 km hastighedsprøver.)

Lørdag eftermiddag køres der to gange på tre forskellige afspærrede asfaltveje med en samlet distance på 45-50 km. To af prøverne er rundbaner, mens den tredje er en gennemgående prøve. Efter en servicepause i Kalundborg fortsætter deltagerne til pause og overnatning i Sorø.

Rallybilerne gennemgår lørdag fra klokken 13:00 til 16:00 på Sydhavnsvej 9 i Kalundborg en teknisk kontrol, hvor der er mulighed for at se nærmere på de mange biler.
Den første bil i feltet starter klokken 17:00 til den første hastighedsprøve.

Sorø by som rallycentrum og servicepark

Søndagen igennem bliver der ligeledes rig lejlighed til at se både biler og kørere i Sorø, da Storgade og torvet i byens centrum bliver rallycentrum og servicepark, hvilket fra lørdag til søndag indebærer en midlertidig afspærring af Storgade og nogle tilstødende gader.

Søndag morgen klokken 8:00 restartes rallyet og om formiddagen køres der flere hastighedsprøver ved Sorø og om eftermiddagen kører hele feltet inklusive Dansk Super Short Rally-kørerne hastighedsprøver ved Slagelse.

Søndag vil Rally Vestsjælland byde på spektakulære og spændende oplevelser. Både med det ekstraordinære leben i Sorøs centrum og med det hæsblæsende opgør på de vestsjællandske hastighedsprøver.

Første bil i feltet forventes i mål ca. kl. 17.00 på Torvet i Sorø.

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Kalundborg
  • Slagelse
  • Sorø
  • 28/05/23 - Kalundborg - DM Rally - DM
  • 28/05/23 - Slagelse - DM Rally
  •