Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Lukas Staub vandt alt trods svær sæsonoptakt

1600 Challenge 
03/05/23 

Lukas Staub førte Dankemi Racings Suzuki Swift helt til tops i Hankook 1600 Challenge i weekendens sæsonpremiere på Padborg Park.
 

Optakten til sæsonen har ellers været alt andet end glidende. Dækkene fra klassens nye dækleverandør blev forsinket, så selvom bilen mere eller mindre er blevet skilt ad og samlet igen over vinteren, har det ikke været muligt at komme på banen og træne med de nye dæk.

Men allerede efter træningspasset lørdag morgen var der et smil på Lukas Staub's læber. Han var hurtigste kører - ikke med en stor margin, men alle frustrationer og bekymringer var erstattet med øget selvtillid.


(Foto: Grippo)

Det høje tempo fortsatte i tidtagningen. Her var koldingenseren ikke bare hurtigst - han var hurtigst med over et halvt sekund til nærmeste konkurrent.

- Det er ret godt, det her! Jeg kørte faktisk rundt på banen og følte, at det gik for langsomt, men så kaldte teamet mig over radioen og sagde, at jeg var absolut hurtigst. Bilen kører bare godt, sagde Lukas efter tidtagningen.


(Foto: Grippo)

Det første heat bød ikke på meget dramatik for Lukas og den røde Suzuki. Da starten gik, trak Lukas afsted i front og nåede aldrig rigtigt at blive presset af konkurrenterne.

Fra ottende startplacering i andet og sidste heat var Lukas forberedt på modstand. Der er langt op til førstepladsen, så han vidste godt at der skulle arbejdes for at komme i nærheden af sejren. Ikke desto mindre var han allerede halvvejs i løbet kommet frem til førstepladsen efter nogle velanrettede overhalinger. Og her blev han frem til det ternede flag.


(Foto: Grippo)

Efter sin mest succesfulde løbsweekend nogensinde, hvor ingen konkurrenter kunne følge hans tempo, kan Lukas Staub konstatere, at en dårlig optakt ikke nødvendigvis definerer resultatet af premieren:

- Er du gal en weekend! Jeg havde absolut ingen forventninger da vi tog afsted til Padborg Park, men det har været den bedste weekend nogensinde. Det er svært at få armene ned lige nu, men nu skal vi lægge os i selen for at holde niveauet i resten af sæsonen. Jeg er overbevist om, at jeg kommer til at få skarp modstand i løbet af sæsonen, for der er nogle dygtige kørere i feltet - men det er da en fed måde at starte året på!

Det næste løb i Hankook 1600 Challenge bliver kørt på FDM Jyllandsringen den 20-21. maj.

Dankemi Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Lukas Staub
  • Padborg Park
  • 30/04/23 - Padborg Park - 1600 Challenge
  • 21/05/23 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •