Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super 2L Danmark

Mesteren og debutanten står lige

Super 2L
Danmark 

01/05/23 

Super 2L DanmarkI weekenden blev der taget hul på den anden sæson i Grand Prix Tours Super 2L på Padborg Park. Den første titel blev vundet af Nicolai Nygaard Pedersen, Brønderslev. Sidste år mødte han modstand fra kørere i syv biler, og mesterskabet endte meget tæt, for efter seks løbsweekender var det kun 11 point – svarende til en enkelt tiendeplads i et løb – som adskilte ham fra hans to nærmeste konkurrenter.
 

I år tegner Grand Prix Tours Super 2L til at blive lige så tæt. Hvis ikke mere. For nu er feltet vokset til 15 biler. Nicolai Nygaard Pedersen ligger fortsat i toppen af tabellen. Men han er ikke alene. Debutanten Malte Ebdrup, Farsø, deler førstepladsen med ham.

Det er status efter sæsonpremieren på Padborg Park, hvor klassen efter en begyndersæson som vedhæng til OK Oktan 100 Super GT har fået frie tøjler og er blevet selvstændig. Og fortsætter med at levere det tætte og spændende race, som blev klassens varemærke i debutsæsonen. Nuvel, der blev gået til stålet – eller snarere glasfiberen – for enkelte kørere var i nærkontakt, men som den eneste af weekendens syv felter gennemførte Grand Prix Tours Super 2L sæsonpremieren på Padborg uden situationer, som krævede brug af safety car!


Malte Ebdrup (124), Nicolai Nygaard Pedersen (1) og Jakob Steffensen (288) i topkampen i Grand Prix Super 2L.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Det handlede om race på asfalten, og det race var godt.

Det første race gav sejr til Mike Nordby Mathiesen, Varde. Og et jubelskrig fra Masters-køreren i pitten bagefter. Det andet gav stribevis af kampe, hvor enkelte biler havnede i gruset, men hvor man ofte så to eller tre kørere side om side i bremsedueller, inden Nicolai Nygaard Pedersen kunne tage sejren. I tredje og sidste heat blev han mod slutningen af løbet udfordret af Malte Ebdrup, og hvis de to kørere ikke brugte de to sidste omgange til at slipstreame hinanden, så var de side om side gennem svingene. Det endte med finalesejr til Malte Ebdrup i sin debut i Grand Prix Tours Super 2L med et halvt sekund, så han nu står á point med Nicolai Nygaard Pedersen i toppen af tabellen.

Weekendens overraskelse blev dog leveret af en kører, som har taget hul på sin anden sæson i Grand Prix Tours Super 2L, og som tillige er feltets ældste deltager. Og som i år har ladet sig udfordre af sin søn. Junior Jakob Steffensen, Tjele, er kommet til fra OK Mobil 1 Legend Car Cuppen og scorede maksimumpoint i tidtagningen, men i de tre løb for klassen var det 56-årige Sander Steffensen, Viborg, som scorede det bedste individuelle resultat – en andenplads – og dermed var stærkt medvirkende til, at Steffensen Racing fører teamkonkurrencen inden anden runde af Grand Prix Tours Super 2L, som køres om tre uger på FDM Jyllandsringen.

Padborg Park I/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Malte Ebdrup
  • Nicolai Nygaard Pedersen
  • Padborg Park
  • 30/04/23 - Padborg Park - Super 2L Danmark
  •