Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Efter stærk VM-premiere: Nicklas Nielsen klar til ny kamp i Portugal

FIA WEC 
14/04/23 

World Endurance ChampionshipHan var med til at sikre Ferrari et podieresultat i VM-debuten for det italienske mærkes nye Hypercar. Nu fortsætter Nicklas Nielsen kampen i anden afdeling af FIA World Endurance Championship.
 


(Foto: Ferrari Media)

Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco og Miguel Molina er klar til endnu en runde af verdensmesterskabet for sportsvogne, når sekstimersløbet på Portimao løber af stablen den kommende weekend. Det dansk-italiensk-spanske trekløver sikrede Ferrari et fænomenalt podieresultat i sæsonåbneren på amerikanske Sebring i sidste måned og håber nu på at kunne fortsætte stilen i Portugal.


(Foto: Ferrari Media)

– Det var episk at være med til at sikre Ferrari et topresultat i det første løb for den nye 499P og med det første officielle fabrikshold i 50 år. Det giver os et fantastisk afsæt i mesterskabet og en vild motivation i teamet. Når dét er sagt, så er anden runde på Portimao kun endnu en udfordring, eftersom vi igen skal konkurrere mod verdens bedste prototyper på en ny bane. Hypercar-projektet er stadig i sit debutår for Ferrari, så vi har meget at lære, og selvom vi naturligvis gerne vil slutte på podiet og allerhelst vinde, så er vores største prioritet fortsat at udvikle bilen, styrke holdbarheden og gennemføre løbet, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Ferrari Media)

– Det bliver fedt at komme i gang igen, nu med første ræs i Europa. Det bliver som sagt teamets første løb på Portimao, men vi har haft nogle gode tests og har en generelt god fornemmelse. Det er endnu svært at sige, hvor vi ligger i forhold til konkurrenterne, men vi kommer uden tvivl til at gøre vores bedste for at være med i kampen, og vores præstation på Sebring beviser jo, at det er muligt.


(Foto: Ferrari Media)

Anden afdeling af FIA World Endurance Championship indledes med træning og kvalifikation fredag og lørdag, mens det seks timer lange VM-løb flages grønt søndag den 16. april klokken 12.00 lokal tid – det er klokken 13.00 i Danmark. Løbet kan følges live på TV 2 PLAY, Eurosport eller via den officielle WEC-app.


(Foto: Ferrari Media)


WEC 6 HOURS OF PORTIMAO
TIDSPLAN – AUTODROMO INTERNACIONAL ALGARVE


Fredag d. 14. april
10.30 (11.30) – Træning #1 (90 min)
15.30 (16.30) – Træning #2 (90 min)

Lørdag d. 15. april
11.15 (12.15) – Træning #3 (60 min)
16.20 (17.20) – Kvalifikation Hypercar (15 min)

Søndag d. 16. april
12.00 (13.00) – RACE (6 hours)(Foto: Ferrari Media)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Portimão
  • 16/04/23 - Portimão - FIA WEC - FIA VM
  •