Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Tyske legender kører ”gaderæs” i København

CHGP 
08/02/23 

CHGPNår Københavns gader i år, for 22. gang siden 1996, forvandles til en 2.4 kilometer lang racerbane med udfordrende sving og chikaner, bliver det med tilføjelsen af en ny og international klasse til Copenhagen Historic Grand Prix.
 


(Foto: Copenhagen Historic Grand Prix)

Dette års Grand Prix kommer den første weekend af august til at lægge asfalt til den tyske racerklasse Tourenwagen Legenden (TWL), der er en touringcar racerserie med legendariske biler fra bl.a. den hedengangne DTM-serie. Racerne spænder fra 1980'erne over 1990'erne til begyndelsen af 00’erne.


(Foto: Copenhagen Historic Grand Prix)

For kørerne bliver det første gang, de stifter bekendtskab med løbet i hovedstaden, og den udfordrende bane på Bellahøj Park med snævre chikaner og betonklodser lige uden for vinduerne. Løbsweekenden med Copenhagen Historic Grand Prix bliver pointgivende i mesterskabet, som også tæller løb på bla Nürburgring, Hockenheimring og Spa-Francorchamps.


(Foto: Copenhagen Historic Grand Prix)

Der kommer til at blive kørt tæt ræs i standardvogne som Mercedes 190 E EVO I+II, AMG Mercedes C-Klasse, Audi V8 DTM, Audi 80, BMW M3 E30 og mange flere, hvilket betyder, at feltet spænder bredt over forskellige mærker og modeller af biler fra start 90’erne og bagud. Det bliver på den måde et gensyn med biler fra mange af gæsternes egen opvækst. Klassens alderskrav gør nemlig, at vi får mulighed for at se biler, som gæsterne selv har set på tv eller live for år tilbage, hvilket for mange besøgende på Bellahøj Park gør det til en virkelig spændende og nostalgisk klasse.


(Foto: Copenhagen Historic Grand Prix)

Daglig leder for Copenhagen Historic Grand Prix, Signe Karoline Liljekvist, udtaler om tilføjelsen af Tourenwagen Legenden:
”Vi glæder os utroligt meget til at se den nye klasse på vores ikoniske bane, og det bliver især spændende at se det tætte og intense race med en international klasse, som altid leverer på baner rundt om i Tyskland og resten af Europa. Med tilføjelsen af Tourenwagen Legenden til CHGP 2023 bliver det et bredt sortiment af danske og internationale historiske klasser, der repræsenter hele motorsportens historie fra de helt gamle Formula Junior racere til de nyere biler og en gentagelse af succesen fra seneste år med TCR Danmark.”


(Foto: Copenhagen Historic Grand Prix)

CEO for Tourenwagen Legenden Jörg Hatscher, udtaler:
”We are thrilled to be part of the Historic Grand Prix in Copenhagen in 2023. The event is known beyond the borders of Denmark and is considered a first-class event. We are convinced that with our still fascinating racing vehicles we can contribute to the spectators having an unforgettable experience. It is not yet clear which celebrity drivers will join us on the journey up north, but there will certainly be a few interesting names”…


(Foto: Copenhagen Historic Grand Prix)

Billetter til Copenhagen Historic Grand Prix 2023, der afholdes d. 4.-6. august, kan købes på www.chgp.dk.


(Grafik: Copenhagen Historic Grand Prix)

Morten Wiberg
Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 06/08/23 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •