Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula 4 UAE

Massive fremskridt i årets første løbsweekend

Formula 4 UAE 
16/01/23 

Vintertræningen har betalt sig for Theodor Jensen, som i weekenden tog hul på 2023-sæsonen i Formula 4 UAE-mesterskabet på Dubai Autodrome med franske SAINTéLOC Racing.
 


(Foto: Dutch PhotoAgency)

Den randrusianske racerkører har siden 2022-sæsonen sluttede arbejdet intensivt på at få en stærk start på denne sæson. Efter flere dages testkørsler i De Forenede Arabiske Emirater fik Theodor dog en lidt udfordrende start på løbsweekenden:

- Teamet fandt en utæthed i kølersystemet, så jeg gik glip af det sidste træningspas inden kvalifikationen. Det forstyrrede lidt rytmen, så jeg kørte mig kun til 32. og 34. startplacering til første og tredje løb, fortæller Theodor, som tog resultatet i med oprejst pande; 2023-sæsonen handler om at lære mest muligt, så fokus er ikke rettet mod sejre endnu.

I første løb kom Theodor godt fra start og fandt hurtigt ud af, at hans race pace (løbshastighed, red.) var bedre end forventet. Konkurrenterne blev passeret én efter en, og da målstregen blev krydset sidste gang, var den danske kører på 23. pladsen.

- Det var rigtig fint, og jeg var egentlig lidt overrasket over, at jeg kunne følge så godt med. Jeg fik ikke en super god omgangstid i løbet af heatet, så i det midterste heat startede jeg på 35. pladsen, fortæller Theodor Jensen, der til gengæld beviste, at han har styr på overhalingerne.


(Foto: Dutch PhotoAgency)

Der gik nemlig ikke længe, før han igen overhalede konkurrenterne på stribe. Han nåede helt frem blandt de tyve bedste, inden en ivrig konkurrent skubbede til raceren og kostede Theodor en stribe placeringer:

- Han fik vist bare bremset lidt sent, og det var ikke noget voldsomt sammenstød, men jeg røg ud af ideallinjen, hvor der ligger en del sand på banen, så der smuttede en del konkurrenter forbi mens jeg kæmpede for at få vejgreb, fortæller Theodor, som alligevel sluttede på 24. pladsen - og med stærke omgangstider undervejs i løbet.

Tredje og sidste heat blev til gengæld præget af safety car-perioder og en løsrevet frontvinge efter en konkurrent pludselig satte farten ned foran Theodor:

- Jeg tror måske, han havde fået melding om at der kom safety car på banen, for pludselig satte han farten ned lige foran mig. Jeg snittede hans ene baghjul, og det var nok til at min frontvinge blev revet løs og lidt senere helt røg af, fortæller Theodor, der trods et ekstra pitstop kunne køre i mål på 32. pladsen.


(Foto: Dutch PhotoAgency)

Konklusionen efter årets første weekend står helt klart for Theodor:

- Det er fedt at være i gang igen, og jeg er glad for at alle forberedelserne ser ud til at have båret frugt. Jeg er bedre med i feltet, end jeg havde forventet, og jeg har en god fornemmelse af, hvor jeg skal forbedre mig. Nu bliver det spændende at komme til banen i Kuwait om to uger og se om jeg kan fortsætte den positive udvikling, slutter Theodor.

Næste løb på kalenderen er på Kuwait Motor Town den 26-27. januar.

Theodor Jensen Racing


Læs mere om:
  • Theodor Jensen
  • Dubai Autodrome
  • 12/01/23 - Dubai Autodrome - Formula 4 UAE
  •