Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Mikkel Jensen efter exit fra VM-finale: Positiv weekend trods udfordringer

FIA WEC 
14/11/22 

World Endurance ChampionshipMikkel Jensen måtte køre sin Peugeot 9X8 i garagen før tid i årets sidste afdeling af FIA World Endurance Championship, hvor de franske racerbiler ellers var stærke på farten. Programmet fortsætter med test og udvikling inden 2023-premieren i USA.
 


(Foto: Team Peugeot Totalenergies)

Mikkel Jensen, Jean-Éric Vergne og Paul di Resta fik ikke det håbede topresultat i årets VM-finale, som blev afgjort på Bahrain International Circuit lørdag aften dansk tid.


(Foto: Team Peugeot Totalenergies)

Trekløveret fra Team Peugeot TotalEnergies leverede ellers en stærk performance under forberedelserne og sikrede en andenplads i kvalifikationen. Holdet var også med i den stærke ende af Hypercar-feltet, da danskeren måtte kapitulere med gearkasseproblemer med godt to timer tilbage af det otte timer lange løb.


(Foto: Team Peugeot Totalenergies)

– Det var et svært ræs for os. Tre timer inde i løbet begyndte gearkassen at give os udfordringer, og halvvejs i mit andet stint måtte vi gøre forskellige tiltag for at skåne teknikken, og det gik desværre ud over vores position i ræset. I sidste ende valgte vi at trække bilen i garagen. At vi igen kæmper med tekniske problemer er naturligvis ærgerligt, men vi er stadig i en udviklingsfase og har forudset den her slags udfordringer, som man kun oplever i et løb og ikke i en testbænk eller en simulator, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Team Peugeot Totalenergies)

– Den gode nyhed er, at vi indtil problemet opstod havde en rigtig god fart og kunne være med til at kæmpe om de gode pladser, ligesom vi også internt i teamet fortsætter med at forbedre vores performance. Så selv om vi sluttede løbet før tid, er jeg stadig tilfreds med weekenden. Vi har styr på farten, nu gælder det om at styrke teknikken. Vi har fire måneder til det for alvor går løs med vores første fulde VM-sæson på Sebring i USA, og der venter os en masse videre udvikling og test. Det er et kæmpe program at være en del af, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi stiller klar med et stærkt setup i 2023, hvor 24-timersløbet på Le Mans naturligvis bliver højdepunktet.


(Foto: Team Peugeot Totalenergies)

Mikkel Jensen

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Se højdepunkterne fra løbet her:
Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Sakhir
  • 12/11/22 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •