Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Anders og Nicolai vandt slutopgøret

DM Rally 
10/11/22 

Guldvindere og rallymestre to år i træk
Hvad skal der til for at blive danske rallymestre to år i træk?
Svaret er i dette tilfælde: En 25-årig CTS-tekniker fra Haderslev, en 24-årig lagertekniker fra Aalborg, gode servicefolk, en rallytrimmet Ford Fiesta Sport med en 1,6-liter motor 130 hk foruden ambition og vilje til at vinde!
 


DM-finalen Rally Stoholm blev et forblæst, regnfuldt, glat og mudret opgør, som tvang mange til at opgive, men ikke Kirkeby Hansen og Aamann, som hentede DM-guld for andet år i træk.
(Foto: Morten Dam/Specialpress@gmail.com)

Dét var konceptet, da AH Motorsport sidste år vandt mesterskabet i den mindste DM-klasse i et felt spækket med hurtige rallybiler. Konceptet og situationen var ligesådan i 2022-sæsonens seks runder, hvoraf den sidste netop er afviklet ved Stoholm i Midtjylland.


Damarksmestre 2022 i Klasse RN1: Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann
(Foto: Morten Dam/Specialpress@gmail.com)

Tæt opgør
Efter den godt 285 kilometer lange finalerunde Rally Stoholm kørte Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann for andet år i træk i mål som vindere af det danske mesterskab i RN1-klassen.

Gennem hele sæsonen har de været involveret i et tæt opgør med sjællænderne Jacob Egholm og Anders Frederiksen, Kr. Hyllinge/Vig, i en Opel Adam. Henrik Kristensen og Jane Rytter, Langå, i Ford Fiesta var tillige med Andreas og Niklas Madsen, Bække/Bramming, i en meget hurtig VW Lupo, var også en del af opgøret.


I semifinalen sluttede Jacob Egholm halvandet sekund efter Anders Kirkeby Hansen, som her driver sin 13 år gamle Ford Fiesta Sport omkring et skarpt hjørne i Cimbern Rallye.
(Foto: Morten Dam/Specialpress@gmail.com)

Sidstnævnte havde forlods kun point fra årets femte runde, men kunne reelt blokere for de potentielle DM-kandidaters muligheder for en optimal pointscore.

Kun to point adskilte de førende kombattanter Egholm og Kirkeby Hansen før slutopgøret; som efter de fem foregående runder havde henholdsvis 120 og 118 point.

Så der var streget op til en hektisk tete-a-tete mellem de to og VW-holdet, som i finalerunden kørte klassens hurtigste tider på seks af hastighedsprøverne, før det udgik.

Kirkeby Hansen og Aamann satte tiden på fem af prøverne, og var næsthurtigst på tre andre prøver, hvilket var nok til at vinde både slutopgøret og mesterskabet.


Efter to guldsejre er Anders Kirkeby Hansens ambition en entré i RC5-klassen, men da han lige har købt hus, skal sparegrisen først fedes op igen.
(Foto: Morten Dam/Specialpress@gmail.com)

Rivalerne udgik
Anders Kirkeby Hansen er et sindigt gemyt, men kun indtil han sidder bag rattet i rallybilen og sparker speederen i bund, mens co-driver Nicolai Aamann leverer deres aftalte noter og sideløbende holder øje med konkurrenterne.

- Jeg koncentrerede mig om at maksimere farten og holde bilen på sporet, som mange steder var både glat og mudret. Resten overlod jeg til Nicolai, fastslog Anders Kirkeby Hansen efter sejren i Stoholm.

- Undervejs holdt jeg øje med konkurrenternes tider på hastighedsprøverne og holdt Anders orienteret, så han kunne tilpasse tempoet i forhold til situationen, tilføjede Nicolai Aamann.

Opgøret mellem RN1-klassens to førende hold blev i realiteten afgjort, da Egholm og Frederiksen på den syvende af rallyets 13 hastighedsprøver måtte trække sig ud på grund af en knækket trækaksel i deres Opel Adam.


Mission completed: Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann (t.h.) og servicemand Poul Erik Hansen (t.v.) lykønsker hinanden med DM-sejren for andet år i træk.
(Foto: Morten Dam/Specialpress@gmail.com)

Sigter på RC5-klassen
Slutstillingen i DM-regi blev 148 point til Kirkeby Hansen/Aamann, 120 point til Egholm/Frederiksen og 117 point til Kristensen/Rytter på tredjepladsen.

I finalerundens generalklassement sluttede Kirkeby Hansen og Aamann som nummer 26 ud af 81 startende og i slutstillingen i Dansk Super Rally 2022 sluttede de som nummer 19 ud af 83 deltagende hold.

I løbet af kun tre sæsoner er Ford-holdet sluttet af med DM-guld i en bil fra 2009, som i 2015 blev bygget om til rallybil og siden blev brugt til klubrally, før Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann i 2019 sammen satte kurs mod DM-rally i 2020.

Efter to succesrige sæsoner sigter guldvinderne på endnu et år i den 13 år gamle og veltjente Ford Fiesta.

- Jeg har lige købt hus, så der skal skrabes nogle spareskillinger sammen, før jeg er klar til at rykke et trin opad, men jeg håber på et tidspunkt at avancere til RC5-klassen, sluttede Anders Kirkeby Hansen.


Anders Kirkeby Hansen og Nicolai Aamann blev danske rallymestre for første gang i 2021.
(Foto: Morten Dam/Specialpress@gmail.com)

AH Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Viborg
  • 05/11/22 - Viborg - DM Rally - DM
  •