Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

Helte i standardbiler - Del 1

Anmeldelser 
07/11/22 

"Den er landet..!" skrev en begejstret forfatter Carsten Frimodt forleden på Facebook, da bøgerne om "Helte i standardbiler del 1" kom fra trykkeriet. Og hvilken "landing", en fantastisk flot bog om nogle af de første danske stjerner i standardvognsracing.
 


(Foto: Carsten Frimodt / Veterania)

Jeg har haft det privilegium, at læse/ anmelde alle Carsten Frimodts bøger lige fra Nordisk Midget, Tre racermusketeer, Skandinavisk racerelite, Roskilde Rings historie i to flotte bind, Danskere i Formel 1, Seje Sønderjyder mv. Carsten Frimodts bøger er rigtig god læsning for alle danske racerfans især hvis man interesserer sig for dansk motorsports historie.


(Foto: Carsten Frimodt)

Jeg har i den grad glædet mig til "Helte i standardbiler del 1" fra første gang jeg hørte om Carsten Frimodts "planer". Grunden er, at bogen dækker den periode hvor jeg "debuterede" som motorsportstilskuer og som 10 årig knægt var vildt fascineret af de skrappe drenge inde på banen. Det var min far der tog mig med til Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen i august 1968.


(Foto: Carsten Frimodt)

Den første store helt blev Erik Høyer, af den simple grund, at han kørte mini ligesom min far.. jeg husker mange drabelige dueller mod Hillman Imp og Fiat Abarth. Ud af de portrætterede kørere er det kun Julius Voigt-Nielsen og Palle Ancher jeg ikke lige har oplevet på "Ringen".


(Foto: Carsten Frimodt)

Carsten Frimodt fortæller om 12 legender i dansk banesport. Hver har deres afsnit og i hvert afsnit er historien krydret med alskens anekdoter og flere af kørerne selv fortæller, det samme gør mekanikere, venner, koner m. fl. virkelig god underholdning! Der kommer mange sjove ting frem i lyset og der vanker en mindre sensation som jeg i hvert aldrig har haft kendskab til... et familieforhold mellem en af de danske kørere og tidl. tysk Formel 1-stjerne !! Nej jeg vil ikke afsløre mere, nu er det op til læserne selv, og glæd jer der mange gode og sjove historier. Bogen indeholder desuden et væld af flotte og spektakulære fotos.


(Foto: Carsten Frimodt)

"Helte i standardbiler del 1" dækker efter min mening en af de "gyldne" perioder i dansk banesport. Som titlen antyder med "Del 1" kunne vi håbe på en ligeså spændende, underholdende og velskrevet "Del 2". Jeg må indrømme, at jeg blev så grebet af fortællingerne om de gamle helte, at det var svært at lægge bogen fra sig! Desværre er et par af heltene her ikke længere, men bemærkelsesværdigt er det at en, nemlig Erik Høyer stadig er aktiv !! Nu i historisk motorsport og i biler fra "dengang" ! Jeg følte mig ind i mellem henført til anden tid, hvor tingene og sporten var mindre kompliceret!


(Foto: Carsten Frimodt)

Danske motorsportsfans er i de senere år blevet "forkælet" med mange motorsportsbøger på dansk af danske forfattere. Carsten Frimodt har med sine mange udgivelser været stærkt medvirkende til denne positive trend. Det er noget vi bør støtte op om, når jeg tænker på hvor svært det var tidligere, at skaffe motorsportslitteratur. Ofte skulle man bestille fra England. Det er noget nemmere nu. "Helte i standardbiler del 1" er en stor flot bog på over 300 sider, hardcover og koster 398.-. Bogen kan man bestille via den lokale boghandel eller direkte fra forlaget "Veterania".

Det kan anbefales, at tjekke "Veterania"´s hjemmeside for beskrivelser af Carsten Frimodts andre udgivelser.


(Foto: Carsten Frimodt / Veterania)

Them

Læs mere om:
  • Helte i Standardbiler - Del 2
  •