Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Germany

Martin Andersen vinder tysk mesterskab og sætter ny rekord

TCR Germany 
24/10/22 

Martin Andersen er ny mester i den førende tyske serie for standardvogne, ADAC TCR Germany. Det tyske mesterskab kom matematisk set allerede i hus, senest den tyske topklasse i standardvogne var i aktion, og weekendens løb på den tidligere Formel 1-bane, Hockenheim, en flot finale for en fantastisk sæson til Martin Andersen og Team Engstler.
 


(Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse.dk)

Kvalifikationen til lørdag blev ramt af en afbrydelse, som kostede en stribe kørere deres bedste forsøg på en hurtig tid. Martin Andersen blev også fanget, og startede som nummer fem. Han fik sig dog hurtigt bragt frem i rækkerne på Hockenheim og kunne følge holdkammeraten Szymon Ladniak til det ternede flag.

Ladniak vandt løb 1, mens Martin Andersen åbnede finaleweekenden med en andenplads.

I weekendens finale, søndag, startede de to Engstler-racere fra front. Szymon Ladniak kom bedst fra start og satte sig hurtigt på føringen, mens Martin Andersen og Jessica Bäckman endte i duel om andenpladsen - og det var også fordelingen ved det ternede flag - weekendens anden sejr til Ladniak foran Bäckman og så den nye mester i TCR Germany, Martin Andersen på tredjepladsen.


(Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse.dk)

Ny rekord
Det blev samtidigt en meget vigtig tredjeplads, for takket være sine to podiepladser denne weekend på Hockenheim er Martin Andersen ikke blot ny tysk mester - han har med sin Honda Civic Type R fra Team Engstler også sat en vild rekord i den tyske serie.

Her er han nu den første nogensinde, som har formået at ende på podiet i samtlige løb på en sæson, og er samtidigt også den mester i TCR Germany, der til dato har samlet flest point sammen på en sæson.


(Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse.dk)

- Jeg tror, ikke rigtigt det her går op for mig før i morgen… Det føles fantastisk at afslutte mesterskabet på den her måde. At jeg samtidigt sætter rekord ved at blive den første til at køre sig på podiet i samtlige løb er bare helt vildt, siger han og tilføjer:

- Det er sådan en rekord, man ikke rigtigt kan andet end at drømme om - men nu gik det i opfyldelse. Det lykkedes kun på grund af det kæmpe stykke arbejde, som hele Team Engstler har lagt bag - og stabiliteten vi har vist på banen, synes jeg taler sit eget sprog, forklarer Martin Andersen.


(Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse.dk)

Foruden Martin Andersens mesterskab for kørere, så sikrede holdkammerat Szymon Ladniak sig juniormesterskabet og den samlede tredjeplads, ligesom Team Engstler også har vundet det tyske mesterskab for teams.

- Målet i den her weekend var at hjælpe Szymon i jagten på juniortitlen. Det lykkedes lige nøjagtigt ikke for ham at tage sølvet i dag, men vi prøvede alt vi kunne, afrunder den viborgensiske guldvinder.

Niklas Majgaard & Team Engstler


Læs mere om:
  • Martin Andersen
  • Hockenheim
  • 23/10/22 - Hockenheim - TCR Germany
  •