Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Mesterskabet glippede til allersidst for Momentum Racing

SuperCup 
19/10/22 

Momentum Racing måtte se mesterskabschancer glippe på grund af tekniske problemer, da 2022 sæsonens allersidste løbsweekend blev kørt på Padborg Park.
 

Inden finaleweekenden i Yokohama SuperCup var Oliver Rømer gået i føring af mesterskabet, men holdet vidste også at alting skulle være perfekt, for at kunne forsvare sig hele vejen til målstregen.


(Foto: JJ Media)

Holdet var Kalvehave var for første gang på banen lørdag formiddag, hvor kvalifikationen skulle køres. Tidligere på dagen havde asfalten været våd, og den tørrede stille og roligt op. Derfor blev den også stille og roligt hurtigere henover de 20 minutter – og det udnyttede holdet til fulde, hvor de snuppede Pole Position i de allersidste minutter, da alle troede at afgørelsen egentlig var faldet.

Derfor var der også glæde i teltet, inden weekendens første løb skulle køres lørdag eftermiddag. Rømer fik en forrygende start på løbet, og holdt føringen, selvom han var hårdt presset på den første omgang. Herefter fik han stille og roligt opbygget et større og større forspring til forfølgerne.

Men intet i motorsport er afgjort, før alle har set målflaget. Få omgange før mål, mistede raceren pludselig fart, og han måtte se tre kørere passere, så han sluttede lige udenfor podiet. Bilen var gået i nødprogram, og kørte derfor med et stærkt reduceret antal hestekræfter i forhold til normalen. Teamet arbejdede på at løse problemet henover lørdag aften, og regnede også med at have fuldet alle fejlene, og nulstillet alle fejlmeddelelser.


(Foto: JJ Media)

Heat 2 blev startet fra 3. position, og hurtig skød den røde og hvide Seat Ibiza med startnummer 31 frem. En bagvedkørende havde været lige frisk nok på koblingen, og blev dømt for tyvstart, men her var der allerede opbygget et så stort forspring, at han kunne komme ud af strafbanen foran Oliver.

Længe så det ud til at blive til en 3. plads i løbet – indtil problemet kom tilbage igen, få omgange før målflaget. Denne gang kunne han ikke nøjes med at falde til 4. pladsen, men røg helt ned på 6. pladsen, da problemet var meget større, og havde en mere dramatisk indvirkning på raceren.

Selvom holdet gik ind i finaleheatet, med en mesterskabsafgørelse ude af deres hænder, blev der alligevel kæmpet videre. Rømer skulle starte fra Pole Position, og kom også rigtig godt fra land. Desværre kom der Safety Car efter kun nogle få sving, da en anden kører var kørt af banen, og skulle trækkes fri.

Det kostede forspringet, som ellers var blevet opbygget. Da løbet blev givet frit igen, lykkedes det ham at forsvare sig, og have en forrygende duel med den nærmeste mesterskabskonkurrent, hvor han dog måtte strække våben. Til gengæld blev andenpladsen i heatet kørt hjem, hvilket var en fin afslutning på en ellers drilsk weekend for holdet.


(Foto: JJ Media)

De tekniske problemer i de to første heats betød desværre at mesterskabet ikke gik Oliver Rømer og Momentum Racing i 2022 – men han var den eneste kører gennem sæsonen, der scorede point i samtlige heats, hvilket er en kæmpe præstation i sig selv. Så er det bare mega uheldigt, at problemer skulle opstå netop i finaleweekenden.

Holdet vil gerne ønske Simon Birch tillykke med titlen, og tak for alle de gode kampe på banen. Samme tak skal lyde til de andre konkurrenter henover sæsonen – det har været en god og fair sæson, hvor der kun meget sjældent er blevet byttet lak, og det er trods alt den sjoveste og billigste måde at køre racerløb på.

Der skal også lyde en tak til alle de frivillige på og omkring banerne, som gør det muligt at køre racerløb, så vi kan nyde den sport, som vi alle elsker så højt.

Holdet vil også gerne takke alle de trofaste samarbejdspartnere, som har støttet op gennem sæsonen, i kampen mod mesterskabstitlen. I har været en uvurderlig hjælp i det mål.

Udover Yokohama SuperCup weekenden, var holdet også aktive med en bil i OK Oktan 100 Super GT Danmark i 2L kategorien. Her sluttede Rasmus Vendelbo på 2. pladsen i finalen, i den allerførste weekend, som han kørte raceren i, hvilket bestemt er mere end godkendt, i det hårde felt.


(Foto: JJ Media)

Nu står den på hjemmearbejde i værkstedet i det næste halve års tid, inden raceren igen skal på banen. Præcis hvad og hvor at der skal køres må tiden vise. Men mon ikke at den røde og hvide Seat Ibiza får genvalg hos Oliver Rømer i 2023 – det er i hvert fald planen lige nu.

Vi ses næste år.

Momentum Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Oliver Rømer
  • Momentum Racing
  • Jyllandsringen
  • 09/10/22 - Jyllandsringen - SuperCup
  •