Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Dansk pragtpræstation i Holland: Bastian Buus sikrer rookiemesterskab i Porsche Supercup

Porsche
Super
Cup 

04/09/22 

En vigtig milepæl blev nået for danske Bastian Buus, som søndag sikrede rookiemesterskabet i den prestigefyldte Porsche Mobil 1 Supercup på hollandske Zandvoort.
 


(Foto: Porsche Motorsport)

Bastian Buus kan nu sætte et flueben ved karrierens hidtil største ambition. Den 19-årige dansker sikrede nemlig søndag eftermiddag mesterskabet for rookies i en af verdens mest prestigefyldte mærkeserier, Porsche Mobil 1 Supercup. Præstationen skete foran mere end 100.000 motorsportsfans på Zandvoort, som også lagde asfalt til Hollands Formel 1 Grand Prix.


(Foto: Porsche Motorsport)

Bastian Buus startede sprintløbet fra en ottendeplads efter en udfordrende kvalifikation lørdag. Efter et kaotisk løb, som blev afbrudt af hele tre safetycars undervejs og efterfølgende flaget rødt, lykkedes det imidlertid for den hurtige dansker at slutte på en femteplads. Grundet en straf til en konkurrent blev Buus efterfølgende rykket op til en samlet fjerdeplads og en syvende rookiesejr i træk – hvilket er ny rekord i det berømte Porsche-mesterskab.


(Foto: Porsche Motorsport)

– Fantastisk følelse! Jeg er megaglad, stolt og enormt taknemmelig. Det har været en vild sæson, og denne weekend kulminerer med et rookiemesterskab til mig og et teammesterskab til hele holdet bag Lechner Racing. Det er et vigtig skridt i min drøm om en officiel juniorkontrakt med Porsche. Teamet og mine sponsorer har været en uvurderlig support for mig i kampen om at nå målet. At vi nu har nået det, endda inden sæsonfinalen, er bedre, end vi har turdet håbe. Nu gælder det finalen i Monza i næste weekend, hvor vi skal sikre, at min teamkammerat Dylan Pereira tager det samlede mesterskab. Så kan vi ikke bede om mere, lyder det fra en lykkelig Bastian Buus.


(Foto: Porsche Motorsport)

Efter ræset i Holland indtager Bastian Buus fjerdepladsen i det samlede mesterskab. Næste udfordring for danskeren er ottende og sidste afdeling af 2022-udgaven af Porsche Mobil 1 Supercup, som afvikles allerede den kommende weekend på italienske Formel 1-bane Monza.

Bastian Buus

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Zandvoort
  • 04/09/22 - Zandvoort - Porsche Super Cup
  •