Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Det var så det 21. CHGP

CHGP 
13/08/22 

CHGPEn dejlig og lang weekend på Bellahøj Park er slut. Der var sol, regn og vind. Der var vindere, deltagere og dem, der ikke vandt. Der var glæde, frustration og lidt brok. Der var masser af tilskuere, racerkørere, mekanikere og andet godtfolk. Ja, alt i alt var det vel lidt, som det skulle være til det 21. CHGP og det 9. af slagsen på Bellahøj.
 

Fredag middag kørte kortegen af biler fra Bellahøj Park med kurs mod Københavns rådhus, med planmæssig ankomst kl. 12.20. Her blev kortegen af biler, nye som gamle, men alle flot pudset op til lejligheden, parkeret på pladsen foran Københavns flotte rådhus, tegnet af arkitekten Martin Nyrop og bygget i perioden 1892 – 1905. Her kunne alle så beundre bilerne i de næste små to timer.


(Foto: Motorsporten.dk)

Og lige præcis Rådhuset var en del af Thomas Wulff velkomsttale til pressemødet. At vi skulle huske at tænke på, og skønne på, hvor heldige vi var at Rådhuset igen og igen bød indenfor til diverse pressemøder og fejringer i sportsverden. Og for CHGP er det en tradition at pressemødet på Rådhuset er startskud til en weekend i hovedstaden i motorsportens tegn. Derefter fulgte Lars Weiss (1. næstformand for Københavns Borgerrepræsentation og medlem af Teknik og Miljøudvalget) med endnu en varm velkomst til de fremmødte og en tale om, hvor dejligt det er at byen kan benyttes til mange formål – herunder det årlige bybane motorløb på Bellahøj. Jac Nellemann og C. C. Hansen rundede talerrækken af og så var alle vist også klar, til at køre retur mod Bellahøj Park. Tilbage på Bellahøj Park skulle dagens program starte kl. 17. Desværre var der lidt forsinkelse med at få alle ind på området, få gjort banen helt klar og godkendt, men det lykkedes at komme i gang og der blev kørt træning i fire klasser og tidtagning i fire klasser. Og således var alle deltagende klasser allerede på den korte første dag repræsenteret på banen.


(Foto: Motorsporten.dk)


(Foto: Motorsporten.dk)

Både lørdag og søndag startede dagens løb kl. 8.30 og sluttede først ved 18 – 19-tiden. Masser af godt race i alle klasser og højt humør både på og udenfor banen. Men det er jo også sådan, at når et racerløb afvikles på en bybane, ja så er der rimelig kontant afregning hvis bilerne rammer betonen og sådan var det også i årets CHGP. Der var biler, der kom hjem med skrammer, biler der måtte have større eller mindre plastre på (læs gaffatape), uheld sker og kan fixes på kortere eller længere tid. Heldigvis var der ingen alvorlige personskader og ambulancevagten på banen havde ikke meget andet at lave, end at følge med i løbene på banen – der var noget mere at se til for de rydningsfolk, der skulle servicere og fjerne biler fra banen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Race for Riget er et tilbagevendende, elsket og velbesøgt indslag ved CHGP, og var sat på programmet både lørdag og søndag. Og på de to gange en time blev der kørt rekordmange pengedonationer ind til BørneUngeProjektet på Riget.


(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdag eftermiddag og søndag er der hver dag tre opvisninger; Driftingbiler, Copenhagen Historic Autoshow og opvisningsløb med historiske biler. Der var samlet rigtig mange flotte, både nye, ældre og gamle biler, som alle stod helt skarpt i deres ture rundt på banen. Den ene af bilerne var et gensyn med Jens Winther Senior’s Le Mans-racer, en URD-BMW 3.5L 500 HK og den blev kørt af Jens Winther Jr.


Jens Winthers fine URD
(Foto: JJ Media)

Og endnu en gang kan vi takke for den kæmpe indsats som crewet bag CHGP, banebyggere, rydningsfolk og læger samt alle de frivillige gør, ellers ville dette arrangement overhovedet ikke være muligt at gennemføre.


(Foto: Motorsporten.dk)

Og så er der vist bare tilbage at slutte af med en stor tak for et godt CHGP 2022, hvor der blev givet gi' max gazz og desværre også var løb som blev afviklet bag safety car. Der var biler der fik skrammer af større eller mindre omfang, men heldigvis uden større person skader – vi ses igen til CHGP 2023.

Karin Bøgelund

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 07/08/22 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  • 07/08/22 - Bellahøj (Gadeløb) - Historisk
  • 07/08/22 - Bellahøj (Gadeløb) - Legends Car Cup
  • 07/08/22 - Bellahøj (Gadeløb) - Royal Pro Am
  • 07/08/22 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •