Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Mike Halder tager første heat i København

TCR Denmark 
07/08/22 

TCR DenmarkMike Halder havde lørdag eftermiddag held af at forsvare sin pole position på gaderne ved Bellahøj i København efter et tæt heat, hvor Kasper H. Jensen og Nicolai Sylvest begge bød ind med skarp konkurrence - og en stribe flotte overhalinger.
 


(Foto: TCR-Denmark)

Mike Halder kom bedst fra start i det, der i det hele taget var en meget ren start på heatet, og tyskeren fik straks følgeskab af Kasper H. Jensen, og Honda-duoen slog hurtigt et forspring. Samtidigt fik Nicolai Sylvest sat en nærmest gokart-agtig overhaling ind på Michael Markussen og bragte sig op som treer.


(Foto: TCR-Denmark)

Det blev dog aldrig rigtigt til noget for Halder og Kasper H. Jensen, som kort efter måtte se løbet blive neutraliseret af en safetycar, da Kristian Moe Sætheren ganske spektakulært måtte parkere sin brændende Alfa Romeo Giulietta - tilsyneladende med en benzinbrand.

Efter genstarten satte Markussen alt ind for at få pladsen tilbage og var ude at markere på Sylvest, men fik ikke bragt sig forbi.

Og forrest tog Mike Halder sig af genstarten og fik hurtigt bygget et lille momentum over Kasper H. Jensen - men trioen oppe forrest blev mod slutningen igen samlet tæt sammen, og det blev til et brag af en duel, hvor Halder var forrest - foran Kasper H. Jensen og Nicolai Sylvest.

Først forsøgte Kasper H. Jensen sig på ydersiden af Mike Halder, men tyskeren fik svaret godt igen og tog pladsen tilbage. Kort efter forsøgte den forsvarende mester endnu engang, men kom for langt ud i banens sving 2, hvilket Nicolai Sylvest klogt udnyttede til at gå forbi.

På sidste omgang var det tæt på heatsejr for Nicolai Sylvest og Green Development, for Sylvest fandt en vej forbi Mike Halder - og det var tæt på at blive en varig løsning - men i næste sving fik Halder alligevel klemt sig forbi til heatsejren foran Sylvest og Kasper H. Jensen.


(Foto: TCR-Denmark)

Gustav Birch arvede fjerdepladsen efter Michael Markussen fik et teknisk problem, mens femte- og sjettepladsen gik til Jacob Mathiassen og Philip Lindberg - hvorfor Lindberg i Hyundai i30N TCR fra Outzen Motorsport starter fra pole position i morgen.

I Trofeo blev det maksimumpoint til LM Racings Kenn Bach, som kronede en god dag med sejr i Trofeo foran teamkammerat Lars Højris, mens Rene Povlsen tog tredjepladsen i Trofeo.

Søndag går det løs med heat 2 og 3. TCR Denmark sender live fra klokken 10.00, hvor vi starter med at sende heat 1 forskudt, mens finaleheatet køres fra klokken 14.50.

Se med på www.youtube.com/tcrdenmark

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Mike Halder
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 07/08/22 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •