Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Hele 12 Le Mans sejre i dette års Royal Pro/Am!

CHGP 
13/07/22 

CHGPNår Copenhagen Historic Grand Prix 2022 skydes i gang d. 5.-7. august i sensommerens udgave af det Københavnske historiske motorløb, bliver det med mange timers motorsportsunderholdning og flere prominente motorsports ikoner bag rattet. Audis danske Le Mans-ikon Tom Kristensen får i København følgeskab af både H.K.H. Prins Joachim og italienske 3x Le Mans vinder Rinaldo ”Dindo” Capello, når de gæster Bellahøj Park til Copenhagen Historic Grand Prix, i den populære Royal PRO/AM-klasse.
 


Dindo Capello og Tom Kristensen
(Foto: Bjarne Bredal BB67.dk)

Det er Cortina Racing der står bag denne kørersammensætning, hvor Tom Kristensen deler bil med H.K.H. Prins Joachim, Dindo Capello kører sammen Oscar Davidsen Siesbye og TCR-kører Nicolai Sylvest deler bil med Martin Berner. Cortina Racings historie med Copenhagen Historic Grand Prix går mange år tilbage og er nærmest blevet en inkarneret association med CHGP.


H.K.H. Prins Joachim
(Foto: Martin Laursen)

1996 blev året hvor de historiske racerbiler for første gang kunne opleves i de københavnske gader. Det har siden da udviklet sig til et storslået kulturevent som i dag samler mere end 40.000 engagerede tilskuere, der kommer for at se, røre og høre nogle af historiens og nutidens racerbiler.

CHGP byder på fart, action, drama og underholdning for alle i alle aldre. Du kan både forvente bilklubber med historiske og nye biler, legeområder for børnene, Food Courts for de sultne og tribuner, hvor de spændende løb kan nydes med god udsigt.


Tom Kristensen
(Foto: Martin Laursen)

Til Copenhagen Historic Grand Prix kører mange historiske racerklasser, og et af højdepunkterne er det traditionsrige Royal Pro/Am race, der køres både lørdag og søndag, og med rette tiltrækker stor interesse og bevågenhed hos både gæster og publikum. Foruden de mange professionelle racerkørere, der i Royal Pro/Am danner par med dygtige amatører og deres historiske racerbiler, er det også i Royal Pro/Am feltet at Danmarks hurtigste Prins og Copenhagen Historic Grand Prix Protektor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, lufter sin klassiske Lotus Cortina.

Billetter til CHGP 2022 d. 5.-7. august kan købes på www.chgp.dk


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 07/08/22 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •