Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Momentum Racing rykket i front af mesterskabet

SuperCup 
30/06/22 

Det var en fantastisk weekend for Momentum Racing, da anden afdeling af Yokohama SuperCup 2022 blev kørt på FDM Jyllandsringen.

Her havde holdet fra Kalvehave unge Oliver Rømer i bilen, og allerede inden weekenden var han med i toppen af stillingen.
 


(Foto: JJ Media)

På forhånd så det dog ud til at blive en hård weekend. Med succesen ved den første afdeling fulgte der nemlig 40kg succesballast med. Det kombineret med varme sommertemperaturer gjorde ikke just livet nemmere for den røde og hvide Seat Ibiza med startnummer 31.

Det første programpunkt var 20 minutters kvalifikation. Den blev dog hugget midt over, da der kom Rødt Flag halvvejs inde i sessionen, da der var lidt problemer med tidtagningssytemet på banen. De blev heldigvis hurtigt løst, og så kunne Oliver komme ud og sætte hans personligt bedste omgangstid. Det rakte til 4. startposition, hvilket var et udmærket udgangspunkt for eftermiddagens første løb.

Da starten gik, måtte Rømer dog hurtigt undvige en kører, som startede foran – men som slet ikke kom af sted. Det gik heldigvis godt, og dermed var han oppe på 3. pladsen. Den næste omgangs tid gik med at lægge manden på 2. pladsen under hårdt pres. Det lykkedes til fulde, og da denne lavede en lille fejl, kunne Oliver smutte forbi. Køreren på førstepladsen var dog stukket af sted – helt uden succesballast – og derfor var der ikke anden mulighed end at køre en sikker andenplads hjem, med dertilhørende god pointhøst. Og det vigtigste var, at den mesterskabsførende kører sluttede bagved.


(Foto: JJ Media)

Søndag formiddag gik det løs igen, hvor der blev byttet rundt på de 8 første kørere fra lørdagens løbsresultat. Det betød at Seat raceren med startnummer 31 skulle starte 7’er. Det var dog ikke det store problem, for hurtigt var den fremme som 4’er i feltet.

Dommerne mente dog at starten havde været lidt frisk nok, og gav Rømer en strafbane for tyvstart. Heldigvis kostede det ikke nogen placeringer, men det gav et hul op til køreren på 3. pladsen, som ikke kunne lukkes for egen kraft. Samtidig kom han under hårdt pres fra manden på 4. pladsen, som han måtte lade passere 5 omgange før mål. Der kom dog et uventet avancement et par omgange før målflaget, da køreren på 2. pladsen måtte udgå med teknisk defekt. Dermed kunne Oliver krydse målstregen som treer, og igen foran den mesterskabsførende.


(Foto: JJ Media)

Til weekendens sidste heat, skulle der startes fra 6. startposition. Vejrguderne ville dog også drille lidt, og havde sendt en kraftig regnbyge i retning af FDM Jyllandsringen. Spørgsmål var blot – hvornår ville den komme ind over banen? Lige før, under eller efter løbet?

Teamet valgte at satse på regndæk, da det kunne give en kæmpe fordel i forhold til konkurrenterne i tilfælde af regnvejr. Det kunne dog også risikere at gå stik modsat. Til alt held faldt de første dråber på opvarmningsomgangen, og inden bilerne holdt stille og ventede på løbsstarten, var alle vinduesviskere på bilerne i gang på fuld fart.

Derfor gik der heller ikke mange sving før Oliver lå toer i løbet, og senere på omgangen fik han også overhalet den eneste anden kører i feltet på regndæk. To af konkurrenterne smuttede i pit efter regndæk – men endte med at tabe en hel omgang til Rømer, som stille og roligt kunne kontrollere løbet ude i front. Men selvom man har et stort forspring, er det bestemt ikke nogen selvfølge at holde sig på banen under så kraftigt regnvejr.

Men det lykkedes, og en super tilfreds kører kunne krydse målstregen efter 11 våde omgange, og dermed var sæsonens første sejr i hus.


(Foto: JJ Media)

Udover løbssejren, var der også kørt så mange point på kontoen, at han kan gå på sommerferie som mesterskabsførende.

Holdet havde også en bil med i OK Oktan 100 Super 2L, som Silas Rytter kørte. Her blev det til to top-3 placeringer ud af tre mulige, og en masse gode mesterskabspoint på kontoen for ham. Han indtager 6. pladsen i mesterskabet, selvom han ikke kørte sæsonens første løbsweekend.

Nu står den på halvanden måneds sommerferie, inden Momentum Racing og Oliver Rømer skal på banen til den 3.afdeling i Yokohama SuperCup på Ring Djursland den 13.-14. august.

Momentum Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Oliver Rømer
  • Silas Rytter
  • Momentum Racing
  • Jyllandsringen
  • 26/06/22 - Jyllandsringen - SuperCup
  •