Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Udfordrende Le Mans for Nicklas Nielsen: Sluttede på fjerdeplads i LMP2 Pro/Am

Le Mans 
12/06/22 

Le MansNicklas Nielsen, Alessio Rovera og Francois Perrodo sluttede årets Le Mans på en fjerdeplads i LMP2 Pro/Am-klassen, hvor forskellige problemer forhindrede trioen i at nå på podiet.
 


(Foto: Clement Marin)

Mens 2021 udløste en klassesejr til Nicklas Nielsen, Alessio Rovera og Francois Perrodo, blev årets udgave af 24-timersløbet en skuffelse for trekløveret. De tre racerkørere fra AF Corse havde steppet op fra GTE Am-klassen til den større og hurtigere LMP2-klasse, hvor målet var at sikre sejren i Pro/Am-kategorien. En ambition, som synes realistisk i løbets første timer, hvor den skinnende racerbil skød en god fart og bevægede sig op gennem rækkerne fra startpositionen på 22. pladsen til en plads i toppen af Pro/Am-feltet.


(Foto: Clement Marin)


(Foto: Clement Marin)

Herefter begyndte problemerne imidlertid at udfordre holdet, først med et langt pitstop, hvor mekanikerne måtte bruge ekstra minutter på at fikse lyset på venstre side af racerbilen. Og da bilen med Francois Perrodo bag rattet også begyndte at drille med koblingen i gearkassen, var holdet nødsaget til at skubbe bilen i garagen, pille motorcoveret af og bruge yderligere minutter på at løse problemet.


(Foto: Clement Marin)


(Foto: Clement Marin)

– Vi lykkedes imidlertid begge gange med at kæmpe os tilbage i den gode del af feltet, særligt efter en stærk nat, hvor vi holdt farten høj og undgik ulykker og dumme fejltagelser, mens teamet lavede effektive og skarpe pitstop uden fejl. Desværre tabte vi det hele på gulvet, da Perrodo i forbindelse med en undvigelse i søndagens formiddagstimer desværre kom til at ramme en af GTE Pro-klassens Corvetter, som senere måtte udgå. Sammenstødet betød, at vi igen måtte have bilen i garagen, og samtidig fik vi en tre-minutters stop-and-go-straf oveni, forklarer Nicklas Nielsen.


(Foto: Clement Marin)


(Foto: Clement Marin)

Francois Perrodo blev efter episoden udskiftet med Nicklas Nielsen, og herefter hoppede Alessio Rovera i bilen og kørte den i mål på en fjerdeplads i LMP2 Pro/Am-klassen. Perrodo opsøgte i mellemtiden Corvette Racing, hvor han sammen med teamchefen hos AF Corse, Amato Ferrari, undskyldte hændelsen.


(Foto: Clement Marin)


(Foto: Clement Marin)

Næste opgave for Nicklas Nielsen, Alessio Rovera og Francois Perrodo er fjerde afdeling af verdensmesterskabet for sportsvogne, FIA World Endurance Championship, som afvikles den 8.-10. juli på den italienske Formel 1-bane Monza.


(Foto: Clement Marin)


(Foto: Clement Marin)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Le Mans
  • 12/06/22 - Le Mans - FIA WEC - FIM VM
  • 12/06/22 - Le Mans - Le Mans
  •