Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Oresund Rally

Cykelløb og motorløb tæt på at kollidere

Oresund Rally 
30/05/22 

To store events samme dag på sjællandske veje
Danmarks største motionscykelløb nogensinde, Tour de Storebælt med 16.000 deltagere, var på vej mod kollision med Oresund Rally med 50 klassiske biler. Begge løb havde fået myndighedernes tilladelse, uden at nogen vidste, at de skulle benytte de samme veje.
 

Tour de Storebælt køres med start i Roskilde den 11. juni som motionsløb på de veje, hvor Tour de France Grand Départ Copenhagen 2022 finder sted tre uger senere. Og 500 meter derfra starter samme morgen Oresund Rally for klassiske biler tællende til blandt andet danmarksmesterskabet og Nordeuropæisk mesterskab.

"Heldigvis var der god kommunikation mellem vore to løb, så vi opdagede problemet, inden det var for sent", siger Oresund Rallys løbsleder Arne Pagh fra Middelfart. "I Tour de Storebælt havde man en klar holdning om, at vi skal være her alle sammen. Og det lykkedes at finde en løsning, så begge løb kan gennemføres. Derfor kører vi nu anden halvdel af vores løb før første halvdel, ligesom hvis man fik serveret desserten før hovedretten."


Oresund Rally løbsleder Arne Pagh: "Godt samarbejde med Tour de Storebælt sikrede, at begge løb kan afvikles problemfrit."
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Det betyder en ændret tidsplan for Oresund Rally, men stadigvæk vil Roskildes borgmester Tomas Breddam kunne sende første deltager afsted kl. 10.00 foran Scandic Roskilde Park.


Roskildes borgmester Tomas Breddam (S) starter de ti første biler i Oresund Rally lørdag den 11. juni kl. 10 foran Scandic Roskilde Park.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Oresund Rally byder på en perlerække af kørere fra Danmark, Norden og Baltikum.

Fra Danmark kommer de regerende mestre Henning og Else Friborg fra Them i en Volvo 142 S fra 1970. De var ellers begyndt at køre i en nyere VW Golf for at stå stærkere i den hårde konkurrence, men Volvoen skal testes igennem, inden parret skal køre det 1500 km lange Coppa Europa i slutningen af juni.


Henning og Else Friborg fra Them er blandt favoritterne til at vinde Oresund Rally i deres Volvo 142 S fra 1970.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Norge stiller blandt andet med Aasmund Kleve og Oddvar Moland i en Mercedes-Benz 280 CE fra 1977. De er et af Norge stærkeste mandskaber, og Moland har således tidligere vundet Rallye Monte-Carlo Historique.


Med denne store Mercedes-Benz 280 CE fra 1977 vil Aasmund Kleve og Oddvar Moland fra Norge forsøge at tage deres første sejr i Oresund Rally.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Fra Letland kommer Agris Stanevics og Uldis Hmielevskis i en VAZ LADA 1500S fra 1977. En meget almindelig bil i Danmark i 1980'erne, i dag en total raritet. Holdets mål er at vinde det nordeuropæiske mesterskab, NEZ. De vandt et løb i serien sidste år.


VAZ LADA 1500S var en af de mest almindelige biler i Østeuropa før murens fald, og den fandtes også i Danmark. Med denne 1977-model stiller det lettiske hold Agris Stanevics og Uldis Hmielevskis op i Danmark.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Et dansk hold kører også hele NEZ-serien: Per Vilslev, Hillerød, og Erik Andersen, Kolding, stiller op med deres Opel Kadett GT/E fra 1978 og håber på et topresultat i Oresund Rally.


Per Vilslev, Hillerød, og Erik Andersen, Kolding, deltager i det nordeuropæiske mesterskab med deres Opel Kadett GT/E fra 1978.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

"Det betyder samlet, at vi kan tilbyde et meget flot felt af klassiske biler tilsat enkelte af de nyeste elbiler på landevejene mellem Roskilde, Ringsted og Holbæk. Der bliver noget at se på for tilskuerne," slutter Arne Pagh.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • 11/06/22 - Oresund Rally
  •