Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Christoffer Christensen måtte skifte bil

Super GT
Danmark 

13/05/22 

Super GT DanmarkFor Christoffer Christensen, Vamdrup, blev sæsonpremieren i OK Oktan 100 Super GT Danmark ikke den bedst tænkelige. Få omgange inde i den anden træning lørdag middag havnede hans bil på siden i pitindkørslen efter mødet med en dækvæg.
 

”Jeg brugte to omgange til at få varme i bremserne, og ved min første hårde nedbremsning fejler bremsen og går i bund,” fortæller Christoffer Christensen. ”Jeg når at tænke en masse ting. Jeg løftede foden, fordi jeg troede, at jeg havde trådt på koblingen, men da jeg bremsede igen, gik den igen i bund.”


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Bilen var for skadet til, at mekanikerne fra Nymark Racing ville kunne få den klar til søndagens løb, så takket være en underskriftindsamling fik Christoffer Christensen lov til at starte i en lånt bil.

”Bilen havde ikke kørt løb i meget lang tid og havde stået stille, så der var en masse, der skulle laves på den. Vi nåede ikke at finde frem til alle fejl om søndagen, så det var en meget speciel bil, og jeg brød mig ikke enormt om at køre i den,” indrømmer han. ”Da jeg selv havde valgt at køre videre, ville jeg dog gennemføre søndagen så godt som muligt og skrabe de point ind, jeg kunne.”


(Foto: Morten Kimer Hansen)

”Bilen kørte meget anderledes end det jeg var vant til. Den vibrerede og hoppede rundt, men vi havde byttet det meste over fra den anden bil, så det sad i samme position, hvilket gjorde det en smule nemmere. Vibrationerne og nervøsiteten fra dagen før gjorde, at jeg slet ikke pressede bilen før heat 3. Så dagen var lang og hård, og ikke en dag der vil blive hyldet synderligt, men i stedet en weekend hvor vi kan tage en masse i lære.”

I det første heat kørte Christoffer Christensen sig op fra 17. til niendepladsen, mens han i de to efterfølgende løb blev klassificeret som henholdsvis nummer 9 og 12. Det gav point på kontoen, men køreren fik også mere med sig hjem fra Padborg Park.


(Foto: Morten Kimer Hansen)

”Jeg oplevede også en masse support fra andre teams omkring min beslutning om at køre videre, og der var ikke en eneste, der tøvede med at give mig lov til at stille op i en anden bil,” siger Christoffer Christensen. ”Dog blev det en lidt pinlig søndag for mig, hvor jeg føler, jeg havde meget at bevise efter testdagene, hvor det har set enormt godt ud, men jeg intet kunne præstere på grund af omstændighederne.”

Super GT Danmark


Læs mere om:
  • Christoffer Peter Christensen
  • Nymark Racing
  • Padborg Park
  • 08/05/22 - Padborg Park - Super GT Danmark
  •