Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Mikkel O. Pedersen fik femteplads i VM-løb

FIA WEC 
11/05/22 

World Endurance ChampionshipPå Spa-Francorchamps i Belgien fik køreren fra Struer sine første VM-point
Belgiske Spa-Francorchamps blev banen, hvor Mikkel O. Pedersen scorede sine første VM-point. Sammen med italienske Matteo Cairoli og schweiziske Nicolas Leutwiler sluttede han VM-løbet på femtepladsen i den hårde GTE Am-klasse, hvor trioen i deres Porsche 911 RSR-19 sluttede på omgangshøjde med vinderen efter seks timers hårdt race.
 

”Jeg havde god fart i bilen, og jeg føler mig godt tilpas i bilen, og det var godt at få den oplevelse inden Le Mans. Jeg kan matche Matteo, men jeg ville selvfølgelig godt have haft en pokal med hjem. Jeg tror ikke, at man er tilfreds, før man står øverst på skamlen,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Vores pitstop og kørerskifte fungerede, og det var skønt inden det næste løb, som er meget mere vigtigt.”


Gennem det meste af løbet var kun en lampe tændt som tegn på førstepladsen.
(Foto: Paul Foster)

Gennem hele weekenden viste Project 1 Motorsports Porsche 911 RSR-19 sig som den hurtige bil i GTE Am-klassen, hvor den toppede tabellen i alle tre træninger.

”Jeg fik kun kørt få omgange i de to første træninger, men i den tredje fik jeg et godt stint i bilen på mellem 10 og 15 omgange,” forklarer Mikkel O. Pedersen. ”Det var dejligt at kunne presse bilen og så sætte den bedste tid af alle. Matteo havde været hurtigst i den anden træning, og med den tid, jeg satte i tredje træning, kørte vi lige op med hinanden.”

Det seks timer lange løb blev indledt med, at Nicolas Leutwiler og Matteo Cairoli hver kørte deres to stint. ”Der kom et rødt flag, så det forspring, vi havde, blev nulstillet,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Vi var hurtigste bil, men endte med at blive overhalet i pitten. Da vi havde pittet, var vi røget ned som otter. Jeg fik overhalet et par biler fra GTE Am-klassen. Jeg fik en enkelt gang et blåt flag, da en GTE Pro-bil skulle forbi, men det var eneste gang, jeg blev overhalet af en anden bil end en prototype. Det var lidt bittert at tabe pokalen under pitstops, når vi havde farten.”


Med sine to teamkammerater var Mikkel O. Pedersen toneangivende i Project 1 Motorsports Porsche 911 RSR-19 på Spa-Francorchamps.
(Foto: Paul Foster)

Det varer ikke så længe, inden Mikkel O. Pedersen atter sidder bag rattet af Project 1 Motorsports racervogn. Næste runde af VM for sportsvogne er 24-timersløbet på Le Mans. Selve løbet køres den 11.-12. juni, men det er faktisk en begivenhed, som varer mere end en uge. Allerede fredag den 3. juni begynder teknisk kontrol, og søndag den 5. juni er testdag, hvor teams og kørere får to gange fire timers kørsel på banen.

Mikkel O. Pedersen presse


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Spa-Francorchamps
  • 07/05/22 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •