Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

BUDWEG RACING klar til 2022

TCR Denmark 
03/05/22 

TCR DenmarkBUDWEG RACING og Carsten Lorenzen er klar til endnu en sæson i TCR Denmark

Køreren fra Marstrup nær Haderslev debuterede i klassen i 2021, og skal forsøge at bygge videre på erfaringerne fra den sæson.
 

Selvom teamet har skiftet navn henover vinteren, bliver det den samme grønne Honda Civic TCR FK2 racer, der skal køres med i 2022 sæsonen.

Der er 7 løbsweekender på programmet i år, hvor sæsonen starter denne weekend på Padborg Park. Senere på sæsonen skal både Ring Djursland, FDM Jyllandsringen samt det helt store løb rent publikumsmæssigt, Copenhagen Historic Grand Prix køres. Variationen af banernes fysiske placeringer rundt i landet, men også meget forskellige karakteristikker, er noget som virkelig tiltaler Lorenzen.

Der er kommet lidt nye mekanikere til teamet, som hurtigt at faldet godt til, hvilket forhåbentlig giver noget ro og stabilitet gennem sæsonen.


(Foto: BUDWEG RACING)

Det er dog ikke det eneste nye. I år skal TCR Denmark nemlig køre på KUMHO dæk, hvilket bliver en helt ny udfordring for alle kørere i klassen. Lorenzen har kun kørt sammenlagt én testdag på de nye dæk forud for sæsonstarten, så der kommer med sikkerhed til at være mange ubekendte faktorer forud for første løbsweekend, og derfor tør Carsten heller ikke sætte nogen målsætning, da alting omkring dækkene stadig er så nyt og usikkert.

Inden for motorsport er dæk ikke bare dæk, og det har rigtig meget at sige, med hensyn til hvordan man varmer dem op. Er dækkene for kolde, har man ikke noget greb i banen, og skøjter rundt som kørte man på is. Og bliver dækkene for varme henover de 15 minutter et TCR-løb varer, ja, så begynder bilen at lave en masse hjulspin på vej ud af svingene, og man kan ikke længere holde sig på ideallinjen.

Carsten Lorenzen kommer igen til at deltage i Trofeo mesterskabet, hvilket er for kørere over 40 år, og som ikke har nogen international, professionel erfaring.

BUDWEG RACING håber at se en masse velkendte ansigter omkring teltet i den kommende weekend, men skulle det ske at man hellere vil følge begivenhederne hjemmefra, kan det gøres på TCR Denmarks YouTube side, hvor der bliver live streamet på: youtube.com/c/tcrdenmark

Tidsplanen for løbsweekenden er som følger (med forbehold for eventuelle ændringer)

Lørdag
Træning 1 9.40
Træning 2 12.35
Tidtagning 14.55

Søndag
Heat 1 10.10
Heat 2 14.15
Heat 3 15.05

BUDWEG RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Carsten Lorenzen
  • Padborg Park
  • 08/05/22 - Padborg Park - TCR Denmark
  •