Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

For andet år i træk: Mikkel Gade sikrede mesterskabet i Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Porsche Esports
Carrera Cup Denmark 

25/04/22 

Der var kamp til allersidste ræs, da danmarksmesterskabet i digital motorsport, Porsche Esports Carrera Cup Denmark, blev afgjort i et spektakulært liveshow i MCH Messecenter Herning. For andet år i træk kørte Mikkel Gade med mesterskabspokalen, mens FYRA SimSport Purple sikrede holdmesterskabet
 


1. plads: Mikkel Gade - 2. plads: Lasse Bak - 3. plads: Kevin Nielsen
(Foto: Ingmar Bötker)

Storstilet finaleshow med publikum og TV

Det var foran et klappende publikum, at Mikkel Gade (FYRA SimSport Purple) for andet år i træk kunne køre sin virtuelle Porsche 911 GT3 Cup-racer i mål i finalen i Porsche Esports Carrera Cup Denmark og lade sig kåre som mester. Ottende og sidste runde af det officielle danske mesterskab i digital motorsport blev afviklet på den virtuelle udgave af Formel 1-banen Hockenheim, mens den fysiske scene var sat i MCH Messecenter Herning i forbindelse med Gamebox Festival 2022. Her gennemførte de 14 hurtigste kørere fra mesterskabsstillingen den afsluttende sæsonfinale direkte fra deres simulatorer i et storstilet og TV-transmitteret show.


(Foto: Ingmar Bötker)

Det var første gang, Porsche Esports Carrera Cup Denmark blev afviklet foran et livepublikum, som udover at overvære ræset på en gigantisk storskærm også blev underholdt af Top Gear-vært Felix Smith samt racerkører Jan Magnussen, som havde medbragt sin Porsche Carrera Cup-racer fra virkelighedens verden.


(Foto: Ingmar Bötker)

Showet blev sendt direkte på TV 2 SPORT, og studiet med de faste kommentatorer, vært Ulrik Jönsson, motorsportsekspert Jens Winther samt racerkører Mikkel Jensen, var ligeledes en del af det spektakulære liveshow.


(Foto: Ingmar Bötker)

Spændende kamp til målstregen

Inden finalen var Mikkel Gade langtfra sikret mesterskabet. Gennem hele sæsonen havde han kæmpet mod ærkerivalen og sidste års vicemester, Lasse Bak (Team Flexlease.nu by FYRA), og trods Mikkel Gades 18 points forspring i mesterskabsstillingen, var der stadig totalt 50 point at køre om i finalens to løb. Mikkel Gade kom bedst fra kvalifikationen med en pole, men stadig med Lasse Bak som toer på startgridden. Gade tog starten i aftenens første løb, tæt forfulgt af Bak, men kun frem til sidste omgang, hvor et sammenstød mellem de to kørere – efter en diskussion med dommerne i pausen – betød, at Gade måtte tage til takke med en sjetteplads, mens Lasse Bak måtte veksle sin sejr til en tredjeplads.


(Foto: Ingmar Bötker)

Mesterskabet var således stadig i spil til aftenens sidste løb, om end den tætte pointstilling betød, at Lasse Bak skulle sikre en sejr, mens Mikkel Gade samtidig ikke måtte slutte højere end på en sjetteplads. En svær udfordring for Bak, som desuden startede bag sin konkurrent, da de hurtigste fra første løb traditionelt starter i omvendt rækkefølge. Bak endte da også med at måtte acceptere vicemesterskabet, da han efter 15 omgange kørte i mål to placeringer bag Gade. Oppe forrest i feltet var der til gengæld fornyet spænding, da Frederik Kjeldgaard Jørgensen (Porsche Danmark Esport) tog starten og førte løbet helt frem til sidste omgang, hvor Mathias Stokbæk (Tronsøskolen) efter flere angreb endeligt lykkedes med en overhaling og kørte i mål med sejren.


(Foto: Ingmar Bötker)

Mikkel Gade (vinder): Det er jo helt vildt

– Det er jo helt vildt, det her! Det er præcis den afslutning, jeg havde håbet på. At blive mester sidste år var fedt, men to år i træk er fantastisk. Det har været en spændende sæson med fede baner og kampe, og udover min mesterskabssejr er jeg glad for, at min teamkammerat, Kevin Nielsen, nåede tredjepladsen i mesterskabet, hvilket samtidig giver vores hold, FYRA SimSport Purple, holdmesterskabet, lød det fra Mikkel Gade, som samtidig fortalte, at han blandt andet skal bruge præmiesummen på 50.000 kroner til flybilletter til USA, hvor han har sikret sig en sæson i en fysisk racerbil i den amerikanske Formel 4-serie.


(Foto: Ingmar Bötker)

Lasse Bak (andenplads): Det har været en fed sæson

– Det har været optur og nedtur hele vejen. Jeg er naturligvis vildt ærgerlig over afslutningen, selv om det absolut har været fedt at køre mod Mikkel Gade. Vi har haft vores kampe og diskussioner undervejs, men vi er stadig gode kolleger. Den digitale motorsport udvikler sig i en spændende retning i Danmark, og at slutte Porsche Esports Carrera Cup af på dén her måde med publikum og liveshow viser bare, hvor langt vi er nået, lød det fra Lasse Bak.


(Foto: Ingmar Bötker)

Kevin Nielsen (tredjeplads): Stolt af teamindsats

– Jeg er stolt af at slutte på podiet sammen med min teamkammerat og dermed både sikre en pokal til mig selv og et mesterskab til vores team, FYRA SimSport Purple. Den sidste del af sæsonen har især været god for mig, og jeg har haft rigtig god fart i løbene, hvor jeg har kørt mig godt frem i feltet og sikret gode point. Min opgave for næste år bliver at køre nogle bedre kvalifikationer, og så tror jeg på, at jeg kan være med til at kæmpe om mesterskabet, lød det fra mesterskabspodiets tredjeplads, Kevin Nielsen.


(Foto: Ingmar Bötker)

Jan Magnussen (gæst): Ekstremt underholdende ræs

– Det var en kæmpe fornøjelse at få lov til at være med. Jeg har selv en simulator i min kælder og har deltaget i en række esportløb, og jeg bliver stadig imponeret over, hvor utroligt tæt på virkeligheden, du kan komme i den virtuelle verden. De her drenge præsterer på et vildt højt niveau. Selv om det hele foregår virtuelt, kan du ikke lade være med at sidde og tage dig til hovedet, når der bliver kørt tæt og battlet. Det er nogle utroligt dygtige kørere, og det var en omgang ekstremt underholdende ræs, de leverede, lød det afsluttende fra Jan Magnussen.


(Foto: Ingmar Bötker)

Porsche Danmark


Læs mere om:
  • Hockenheim
  • 23/04/22 - Hockenheim - Porsche Esports Carrera Cup Denmark - DM
  •