Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Motorsport Award

Nicklas Nielsen er Årets Bilsportskører 2021

Dansk
Motorsport
Award 

27/02/22 

Dansk Automobil Sports Union (DASU) kårer siden 1993 Årets Bilsportskører, som er en aktiv der på særlig og ekstraordinær måde har gjort sig fortjent til titlen.
Titlen som Årets Bilsportskører 2021 tildeles Nicklas Nielsen, der trods sine kun 25 år er Danmarks første officielle fabrikskører for selveste Ferrari; verdens mest berømte sportsvogns- og racerkonstruktør.
 

Gennem 2021 viste Nicklas Nielsen med al tydelighed hvorfor Ferrari har valgt at betro ham med det bedste fabrikken kan præstere indenfor sportsvogns racing. Ikke alene genvandt han sammen med sit team FIA Endurance Trophy for GTE Am Drivers, verdensmesterskabet for GTE Am-klassen. Undervejs var han den bærende kraft i sejren på Le Mans samt yderligere tre sejre i VM-løbene, og var stærkt medvirkende til sejren i en anden langdistanceklassiker: 24-timers løbet for GT3-biler på Spa-Francorchamps i Belgien.


Nicklas Nielsen
(Foto: Ferrari Media)

Sidstnævnte triumf var i løbets generalklassement, og førte til samlet sejr til ham selv og Ferrari i det prestigefyldte mesterskab GT World Challenge Europe. I 2022 fortsætter samarbejdet; denne gang i prototypeklassen LMP2.

Nicklas Nielsen har været en del af DASU og Team Danmarks talent- og eliteprogram siden 2012, og er tidligere tildelt en lang række priser og æresbevisninger.
Således blev han i 2019 kåret til det største talent på tværs af klasserne af organisationen bag European Le Mans Series, ACO.

Årets Bilsportskører udvælges af et panel nedsat af DASUs bestyrelse, og består af formand for DASU Henrik Møller Nielsen, formand for DASUs Eliteudvalg Hans Bruun, redaktør Autosport Morten Alstrup og Tom Kristensen.

Årets Priser Dansk Motorsport Award
Dansk Motorsport Award 2022 blev præsenteret søndag d. 27. februar i Haaning Collection, Bagsværd.

Foruden kåringen af Årets Bilsportskører 2022 uddelte DASU og Kim Colding Colding-pokalen, og en række publikumspriser blev fordelt.
Dansk Motorsport Award er et samarbejde mellem Dansk Automobil Sports Union, Danmarks Motor Union og CEC Event.

Tom K-prisen – C.C. Hansen
Tom Kristensen uddelte for første gang Tom K-prisen til en person, der har gjort en ekstraordinær indsats for motorsporten i Danmark. Prisen uddeltes til tidl. præsident og nuværende medlem af eliteudvalget i DASU, C.C. Hansen.

Colding-pokalen – Michelle Gatting
Colding-pokalen er udsat af Guldsmed Kim Colding, der er tidligere landstræner i karting. Prisen gives til en aktiv der med udspring i kartingsporten gør Danmark ære i udlandet, og går i år til Michelle Gatting.
Michelle tildeles primært prisen for som første kvinde at vinde mesterskabet Ferrari Challenge Europe – Pirelli Pro.
Men også hendes flotte resultater i World Endurance Championship (WEC) og European Le Mans Series er medvirkende til Colding-pokalen i år går til hende. I sidstnævnte blev det bl.a. til flere podiepladser i GT-klassen. 2022 fortsætter med fuldt program i WEC.

Publikumspriser
Et antal publikumspriser blev uddelt ved Dansk Motorsport Award. Disse priser afgøres ved afstemning på Internettet, og er ikke officielle DASU-priser. Vinderne i DASU-kategorierne blev:

Årets rallyteam: Jacob Madsen/Line Nedergaard
Årets banekører: Frederik Vesti
Årets kartingkører: Mathias Lund
Årets talent: Mikkel Njor
Årets E-Sportpris: Lasse Bak
Årets Historiske pris: Frederik Krarup Nielsen

Dansk Motorsport Award kan ses eller genses på YouTube her og på Facebook her.

Se i øvrigt Årets bilsportskørere gennem tiderne her.


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Jacob Madsen
  • Line Nedergaard
  • Mathias Lund
  • Michelle Gatting
  • Mikkel Njor
  • Nicklas Nielsen
  •