Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Bil nyt

BMW iX M60: Det bedste fra i, X og M

Bil nyt 
05/01/22 

Hvad får man, hvis man blander det bedste fra BMW i, BMW X og BMW M? Man får en BMW iX M60, som netop har været på en hemmelig (foto)mission på Fanø i det vestlige Danmark.
 

Det danske klima og den rå natur på Fanø danner de perfekte rammer for billeder af den nye topmodel.


BMW iX M60
(Foto: BMW)


BMW iX M60
(Foto: BMW)

BMW iX M60 er den tredje variant af BMW iX og byder med sine 619 hestekræfter, 455 kW og maksimale drejningsmoment på 1.100 Nm på en elektrisk køreoplevelse, der er ud over det sædvanlige. 0-100 km/t nås på bare 3,8 sekunder, og topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t. Batterikapaciteten er på 111,5 kWh, ladekapaciteten på op til 200 kW, og den elektriske rækkevidde er op til 566 km.


BMW iX M60
(Foto: BMW)

Holistisk bæredygtighedskoncept
Ansvarlig brug af ressourcer i hele værdikæden og maksimal reduktion af CO2-udledning over hele produktets livscyklus er et udtryk for, hvordan BMW definerer fremtidens mobilitet. Denne holistiske tilgang er konsekvent implementeret i udviklingen af BMW iX.


BMW iX M60
(Foto: BMW)

Kobolt og litium, som kræves i højspændingsbatterierne, indkøbes fra kontrollerede kilder i Australien og Marokko, og der bruges ikke sjældne jordarters metaller i elmotorerne. Derudover køber BMW Group aluminium, som produceres ved hjælp af elektricitet fra solenergianlæg.


BMW iX M60
(Foto: BMW)

Der er en høj grad af naturlige materialer i bilen. En del af interiøret består af FSC-certificeret træ, læderindtrækket er garvet med ekstrakt fra olivenblade, og genanvendte fiskenet bruges til gulvbelægning og gulvmåtter.

BMW iX består af 40% genanvendt stål og 20% genanvendt termoplast.


BMW iX M60
(Foto: BMW)

Førsteklasses sikkerhed
BMW iX er netop testet af Euro NCAP med højeste mulige score på fem stjerner. Især fremhæves beskyttelsen for børn og voksne, den nye interaktive airbag mellem fører og passagersæderne - som reducerer risikoen for personskader i tilfælde af sidekollisioner - samt de avancerede assistentsystemer, som hjælper med at forhindre kollisioner med fodgængere og cyklister.


BMW iX M60
(Foto: BMW)

Verdenspremiere og lancering
BMW iX M60 har verdenspremiere på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Der er dansk lancering til sommer.


BMW iX M60
(Foto: BMW)

De opgivne forbrugstal er foreløbige. Endelige forbrugstal og priser vil blive offentliggjort i løbet af foråret 2022.


BMW iX M60
(Foto: BMW)

BMW Group Danmark
 ASETEK SIMSPORTS