Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Michael Christensen hovedperson i vanvittigt drama da Porsche mistede VM i Bahrain

FIA WEC 
07/11/21 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen blev uforskyldt hovedpersonen i et vanvittigt drama ved sidste VM afdeling for sportsvogne, der betød at Porsche mistede VM tilen for både kørere og konstruktører til Ferrari.
 

Michael Christensen delte ved 8 timers løbet i Bahrain Porsche med bilens to faste kørere Kevin Estre og Neel Jani. Estre og Jani lå inden løbet á point i VM stillingen med Ferraris to kørere Alessandro Pier Guidi og James Calado. Det betød, at den af de to biler der sluttede forrest ville løbe med VM titlen ligesom det også ville være afgørende for VM for konstruktører. Michael Christensen kunne ikke vinde VM titlen for kørere, da han ikke har deltaget i alle VM løb.


Michael Christensen hovedperson i vanvittigt drama da Porsche mistede VM i Bahrain.

Som ventet udviklede løbet sig til at blive en sekund duel mellem de to rivaliserende biler. Med kun 12 minutter tilbage af det 8 timer lange løb førte Porschen med Michael Christensen bag rattet. Han havde længe haft Ferrarien med Pier Guidi bag sig, til trods for at Ferrarien var på friskere dæk. Men så gik det galt. Pier Guidi påkørte Porschen direkte bagi, med det resultat, at Michael Christensen spant af banen. Christensen kom tilbage på banen, men langt bag den nu førende Ferrari. Ferrarien fik dog besked på, at give placeringen tilbage, men Christensen var nødsaget til at tage et sidste pitstop for brændstof. Til trods for, at Ferrari også var nødsaget til et sidste pitstop, trak løbsledelsen straffen tilbage og Ferrarien kørte til de flestes undren først over målstregen og blev udråbt til vindere af løbet og dermed vindere af VM for kørere og VM for konstruktører.

Podieceremonien blev selvsagt afviklet med tre skuffede Porsche kørere, der forlod podiet straks efter nationalmelodierne.

Porsche har efterfølgende indgivet protest mod løbsresultatet.

"Det er helt vanvittigt" fortalte en skuffet og rasende Michael Christensen bagefter. "Han påkører mig direkte bagfra, så vores udstødning og diffuser er beskadigede og mine dæk blev ødelagt. Af en eller anden årsag får han kun en straf, der betyder, at han skal give placeringen tilbage - han får ikke en gang en drive-thru straf eller stop-go. Men kort efter trækkes straffen så helt tilbage. Det er ikke til at forstå, hvordan han slipper for en straf og med tidstabet, en beskadiget bil og ødelagte dæk har vi ikke en chance. Porsche har nu indgivet protest og så må vi se, hvad det ender med".

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Se highlights fra 8 timersløbet: (Påkørsel sker ved 4:15)

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Sakhir
  • 06/11/21 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS