Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Bilorientering

DM guldmedaljer til Thisted / Struer mandskab trods 2. plads i finaleløbet

Bilorientering 
07/11/21 

Børge Holm og Jørn Mørup vandt DM guld for 9. gang siden 2008.
 

For Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup, Struer & Omegns Motor Sport var årets 6. og sidste afdeling om DM i bilorientering uden betydning for deres samlede placering. Det nordvestjyske mandskab havde vundet alle årets 5 tidligere afdelinger om DM, og selv om DM afvikles over 6 afdelinger hen over hele kalenderåret er det kun de 4 bedste resultater, der tælles med i den samlede stilling. Derfor ville placeringerne i Mesterklassen kun have betydning for de øvrige medaljers placering.


Selv om det kun blev til en 2. plads i finaleløbet i DM i bilorientering blev det til et sæt sikre DM guld medaljer til Børge Holm, Thisted (th) og Jørn Mørup, Struer. Holdet havde med sejre i årets 5 første DM afdelinger allerede sikret sig guldet inden finalen. Det var parrets 9. sæt DM-guldmedaljer i alt, siden deres første DM-guld i 2008.

Kampen og sølv og bronze var til gengæld tæt inden sidste afdeling. Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard, der har mere end 20 DM guld medaljer på cv'et og Danmarks Mestrene fra 2020 Frederikssund mandskabet Leon Spiegelhauer og Jan Johansen skulle fordele sølv og bronze mellem sig, afhængig af hvem der klarede sig bedst i finaleløbet.

Her trak Søndergaard brødrene det længste strå og med 5 fejlkørsler og hurtigste tid vandt de finaleløbet foran Børge Holm og Jørn Mørup, der havde 8 fejlkørsler og næsthurtigste tid.

Leon Spiegelhauer og Jan Johansen måtte til gengæld nøjes med en 5. plads i finaleløbet. Pointene fra tidligere på året var dog nok til en sikker bronze plads.

Med lørdagens DM afdeling er bilorienteringssæsonen slut for denne omgang.

Resultater Aarhus Automobil Sport. 6. afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilori-entering lørdag den 6. november 2021.

Mesterklassen
Nr. 1 Harald Søndergaard - Jan Søndergaard, Ikast 147 strafpoint
Nr. 2 Børge Holm – Jørn Mørup, Thisted / Struer 228 strafpoint
Nr. 3 Rene Hansen – Ole Skov, Roskilde / Thisted 268 strafpoint

DM slutstilling Mesterklassen
Guld Børge Holm – Jørn Mørup, Thisted / Struer 200 point
Sølv Harald Søndergaard - Jan Søndergaard, Ikast 193 point
Bronze Leon Spiegelhauer - Jan Johansen, Frederikssund 191 point

Struer & Omegns Motor Sport
Jørn Mørup, Formand

 
 

Bilorientering nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
 ASETEK SIMSPORTS