Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Efter skuffende Bahrain-løb: Nicklas Nielsen tror stadig på VM-sejr

FIA WEC 
01/11/21 

World Endurance ChampionshipNicklas Nielsen, Francois Perrodo og Alessio Rovera måtte acceptere en femteplads i weekendens WEC-løb i Bahrain. Den regerende vindertrio fra AF Corse fører dog stadig VM-serien.
 

Det har uden diskussion været en stærk WEC-sæson for Ferrari-trioen Nicklas Nielsen, Francois Perrodo og Alessio Rovera. Det dansk-fransk-italienske besætning fra AF Corse har vundet tre af kalenderens løb – heriblandt 24-timersløbet på Le Mans – og har således skabt sig et solidt forspring i GTE Am-klassen i det prestigefyldte verdensmesterskab.


(Foto: CLEMENT MARIN)

Denne weekend, hvor det ene af kalenderens to sidste løb blev afviklet på Formel 1-banen i Bahrain, var de tre racerkørere imidlertid ikke så flyvende som sædvanligt og måtte nøjes med en femteplads. Da de tætteste konkurrenter – fra Aston Martin-teamet TF Sport – samtidig sikrede sig en sejr, betyder det, at forspringet nu er mindre.


(Foto: CLEMENT MARIN)

– En femteplads var ikke lige det, vi havde drømt om. Med 45 kilos succesballast vidste vi på forhånd, at det ville blive et hårdt løb. Men at vi ville kæmpe så meget med farten, som vi gjorde, kom som en overraskelse. Det var ikke kun et problem for os, men for alle Ferrari-teams. Man kan kun håbe, at der bliver ændret på dét forhold inden finalen, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: CLEMENT MARIN)

Den 24-årige Ferrari-fabrikskører og nybagte GT World Challenge-mester har dog langtfra tabt modet og tror stadig på, at han sammen med sine to teamkammerater og resten af holdet bag AF Corse kan sikre GTE Am-titlen for andet år i træk.


(Foto: CLEMENT MARIN)

– Den gode nyhed er, at bilen kørte godt. Teamet havde igen givet os det bedst mulige setup, og vores strategi og performance i pitlane var som sædvanlig fantastisk. BOP’en (styrkeforholdet mellem mærkerne, red.) var bare ikke til vores fordel, så vi kunne simpelthen ikke køre stærkere, uanset hvad vi gjorde. Heldigvis har vi stadig et godt forspring i stillingen, så selv om intet endnu er afgjort, så tror jeg fortsat på, at vi kan sikre os det store trofæ til finalen.


(Foto: CLEMENT MARIN)

Efter femte afdeling af FIA World Endurance Championship fører Nielsen og resten af holdet stillingen i GTE Am-klassen med 21,5 point. Der er 38 point til vinderen af finalen, som afvikles som et ottetimersløb på Bahrain-banen allerede den kommende weekend.

Nicklas Nielsen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Se højdepunkterne fra 6-timers løbet:

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Sakhir
  • 30/10/21 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS