Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DS3 Cup

Jacob Sevel og CMD Motorsport er danmarksmestre i DS3 Cup!

DS3 Cup 
18/10/21 

Det blev sølv i 2019 - og nu har Jacob Sevel og CMD Motorsport fra Østbirk ved Horsens taget det sidste trin op på toppen af podiet i dansk motorsports hårdeste mærkeklasse, DS3 Cup.
 

"Titlen kommer efter en superstabil sæson, hvor Sevel kun én gang i ti heats har sluttet udenfor top 2.

Lørdag afgjorde han selv titelræset ved at vinde det første heat fra en svær startposition som nummer fem - og med titlen i hus, var presset på Jacob Sevel også taget af.

- Det var godt nok en begivenhedsrig weekend for os, så der er lige et par indtryk, som skal falde på plads. Fantastisk resultat og jeg er vildt glad for at vi lykkedes med vores mål, der helt fra start var at tage guldet.

2021 startede med et decimeret felt og en udskudt sæsonstart på grund af corona - men feltet, serien og hele den danske motorsportsverden er kommet stærkt tilbage. Og det er uden tvivl medvirkende til at gøre 2021 til en god sæson:

- Det har været en supergod sæson. Vi startede skidt med corona og ingen tilskuere, men vi er kommet tilbage med fede weekender, masser af gæster og masser af godt ræs. Det har virkelig opvejet det hele. Og så vil jeg gerne rose vores konkurrenter, for vi har kørt hammer tæt ræs hele året, men der har været minimalt med skader, siger Jacob Sevel og tilføjer:

- Det viser, at vi kan køre ræs med respekt for hinanden og hinandens biler. Vi har selv investeret i en tredje bil, som vi arbejder på at få indsat i feltet til næste sæson, og jeg ved mange andre er på vej med noget, så klassen skal nok stå stærkt i 2022, siger den nye mester.

God sæson trods svær sæsonfinale
I den anden side af garagen kan Nicolai Jensen se tilbage på en stærk debutsæson. Sæsonfinalen endte i sandkassen i 1. heat, men det ændrer ikke ved, at 2021 blev et fremragende motorsportsår for rallykøreren, der i år har taget sit første rigtige livtag med banesport. Og det har været et spring, som Nicolai Jensen ikke tøver med at kalde en succes.

Weekenden på Padborg Park startede med tredjepladsen indenfor rækkevidde, men det endte med en samlet sjetteplads, efter Jensen i en duel i 1. heat fik forbremset sig så meget, at han kørte i sandet.

- Jeg fik en fed start nede fra 10. pladsen og kom op som femmer og faldt ned som nummer seks. Jeg kørte efter at tage en pole position til finalen, da man jo vender top 6 om, men endte i stedet i en fight med Knut Knudsen. Han pressede mig godt, og i kampens hede fik jeg så kørt mig selv af. Sådan er motorsport også, konstaterer Nicolai Jensen."

"Det ændrer dog ikke ved, at 2021 har været en succes i den side af CMD Motorsports telt, hvor startnummer 66 er at finde.

- Man skulle jo ligesom prøve, og det gjorde jeg. I det hele taget har det været et godt år - vi har kørt ti mega tætte løb og med minimalt med skrammer. Det synes jeg siger alt om DS3 Cup som klasse, og jeg vil sige, at det har gjort mange af mine fordomme om banesport til skamme, afrunder den tidligere rallykører.

I den samlede tabel ender Nicolai Jensen som nummer seks."

CMD Motorsport

Niklas Majgaard


Læs mere om:
  • Jacob Sevel Andersen
  • Nicolai Jensen
  • Padborg Park
  • 17/10/21 - Padborg Park - DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS