Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DS3 Cup

Norsk sejr i dramatisk sæsonfinale

DS3 Cup 
18/10/21 

Årets Citroën DS3 Cup blev i weekenden afgjort på Padborg Park, hvor danske CMD Motorsport og Jacob Sevel blev danmarksmestre efter en stærk sæson.
 

Kun én gang er årets mester sluttet uden for top 2 i et heat, og teamet fra Brædstrup kunne derfor tage en velfortjent titel hjem.


Jacob Sevel er årets mester i DS3 Cup - kun én gang er han endt udenfor top 2 i år.

Drama var der til gengæld nok af i resten af tabellen, og årets nykårede sølvvinder, Kevin Brandsborg, måtte grueligt meget igennem inden han kunne tage sølvet og titlen som årets U21-mester. Kvalerne for Brandsborg begyndte allerede lørdag, hvor han efter at have taget føringen fra pole position faldt ned gennem rækkerne. Bilens gearkasse var begyndt at gå i stykker, og det unge talent fra Varde endte med at køre helt uden tredjegearet - og med en kedelig niendeplads til følge.


Kevin Brandsborg og resten af teamet måtte grueligt meget igennem inden årets sølv og U21-mesterskabet kom i hus.

Førsteheatet blev derfor ét, som både åbnede og lukkede mesterskabet. Jacob Sevel tog sejren og sikrede sig mesterskabet efter at være startet som nummer fem ovenpå en skidt tidtagning. Mens Sevel tog første heat og titlen, så fulgte Anton Bergstrøm og Magnus Taulborg efter, mens norske Felix Heiberg gjorde en god figur i sit allerførste løb i bilen og blev nummer fire.

Norsk 1-2-sejr i finalen

Årets sidste heat blev derfor uden en åben mesterskabskamp - men i U21 var alt åbent efter Brandsborgs uheldige lørdag.

Niklas Abrahamsen startede på pole position foran Knut Knudsen, og Knudsen bragte sig hurtigt i spids - og blev der. Felix Heiberg skød frem fra tredje position og endte som en flot toer i debutweekenden, og det bliver derfor enormt spændende at se, hvad det norske talent kan drive det til i 2022, hvor han efter planen fortsætter i serien.

Hos Kevin Brandsborg og resten af teamet gav de aldrig op. Der blev knoklet ud til de helt sene timer natten til søndag for at få en frisk gearkasse sat i bilen - og det med hjælp fra en stribe naboteams i paddocken. CMD Motorsport kom direkte fra mesterskabsfejringen for at give et nap med, og det samme gjorde norske TF Performance, så Brandsborg søndag kunne køre ud og kæmpe for sølvet og U21-titlen.

Og begge dele lykkedes for vardenseren, som kørte sig frem fra 9.- til 3. pladsen søndag - et resultat, som i kraft af at han sluttede foran Anton Bergström rakte til U21-titlen og det samlede sølv, mens Bergström blev treer samlet og toer i U21.


Knut Knudsen satte hurtigt fart i søndagens finale – her er han i #30 ude til højre foran Magnus Taulborg, Niklas Abrahamsen (#274) og Felix Heiberg (#79).


Knut Knudsen tog finalesejren søndag foran landsmand og DS3 Cup-debutant Felix Heiberg.


Jacob Sevel er årets mester i DS3 Cup og føjer dermed guldet til sit sølv fra 2019.


Champagne og guldfest hos CMD Motorsport.

DS3 Cup

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 17/10/21 - Padborg Park - DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS