Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Storm på sejrspodiet

DM Rally 
07/10/21 

Simon Vallentin og Peter Egholm vil udnytte vinderchance til det yderste
 


(Foto: autoMOTIV/specialpress.gmail.com)

Simon Vallentin og Peter Egholm, Svinninge/Kirke Hyllinge, Rally Team Hyundai Danmark, har stillet skarpt på sæsonens slutrunde i DM-turneringen, Rally Naturens Rige, som køres omkring Tarm lørdag den 9. oktober.
Men det samme har flere andre, så der er streget op til de motoriserede gladiatorers storm på sejrspodiet. Men hvem har potentielt størst chance for at stikke af med DM-guldet? - Det har vi! Med en optimal indsats og lidt held, kan vi slutte med et enkelt points forspring i vores klasse, konstaterer Simon Vallentin, der glæder sig til det forestående slutopgør i RC2-kassen for 4-hjulstrukne R5-biler.


(Foto: autoMOTIV/specialpress.gmail.com)

PÅ SAMLET ANDENPLADS
Sammen med co-driver Peter Egholm stiller den sjællandske duo for femte gang til start i den Hyundai i20 fra det polske team 2BRally-Kowax, hvormed de i fire af de hidtidige DM-runder har sikret sig point fra bl.a. to andenpladser og forud for finalen er på en samlet andenplads med 88 point efter det førende hold, Kristian Poulsen og Ole Frederiksen, Risskov/Skibby, i VW Polo R5 med 117 point.
Imidlertid har sidstnævnte valgt at deltage i Rally Legend i San Marino, og dermed er der åbnet mulighed for det dansk-polske Hyundai-team til at vinde klassen. De skal ”bare“ slutte af med en klassesejr og de ekstra point fra løbets afsluttende powerstage. Alternativet er en samlet andenplads og sølvmedaljer.


(Foto: autoMOTIV/specialpress.gmail.com)

ET HANDICAP
I den forbindelse er Vallentin og Egholm konfronteret med et handicap. De var ikke med i sidste års Rally Naturens Rige, og har derfor ikke på forhånd kendskab til det midtjyske område, hvor finalen afvikles. Det har til gengæld flere kompetente konkurrenter. Først og fremmest den regerende mester Martin Johansen, Vejen, i Peugeot 208 T16 R5, som forud for lørdagens slutspurt er på en samlet tredjeplads med 82 point, men også Marco Gersager, Solrød Strand, i Skoda Fabia R5 med 71 point samt Kenneth Madsen, Ruds Vedby i Suzuki Swift R+ med 64 point og Ib Kragh, Juelsminde i Skoda Fabia R5 med 62 point.


(Foto: autoMOTIV/specialpress.gmail.com)

SATSER MAKSIMALT
Der er linet op til et meget tæt opgør, så der er ikke plads til fejl på finalens 92,10 kilometer rallyprøver fordelt på otte strækninger.
- Vi har i løbet af sæsonen været til start i to forskellige biler, men deltager i slutrunden med den bil, hvormed vi har kørt fire af de foregående DM-runder. Vi har et fint samarbejde med Kowax-folkene og har fået toptrimmet bilen, så den er lige som vi vil have den. Ligesom i Sydhavsrally på Nykøbing Falster, hvor vi sluttede på andenpladsen, kører vi igen på Michelin-dæk, som har vist sig at være det optimale for os, fastslår Simon Vallentin.
- Det afgørende er, at vi i Tarm kommer bedre i mål end Martin og Marco, som er vore nærmeste konkurrenter. Vi er helt klar til en maksimal indsats og satser på at slutte med et optimalt resultat, tilføjer Simon Vallentin.


(Foto: autoMOTIV/specialpress.gmail.com)

DANSK SUPER RALLY
I kampen om det officielle DIF-mesterskab, Dansk Super Rally har Jacob Madsen og Line Nedergaard., Ruds Vedby/Nibe, med 238 point taget føringen foran Poulsen/Frederiksen og Vallentin/Egholm med henholdsvis 237 og 221 point, men det er primært DM-guldet, som Hyundai-teamet kører efter.
- Jacob og Line skal stort set bare gennemføre for at vinde deres klasse og opnå maksimumpoint, så det opgør er så at sige allerede afgjort. Det kan mislykkes for enhver, når der køres på grænsen til det umulige, så intet er afgjort før efter den sidste meter på lørdag, slutter Simon Vallentin.


(Foto: autoMOTIV/specialpress.gmail.com)

Simon Vallentin og Rally Team Hyundai Danmark

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
 • Simon Vallentin
 • Ikast
 • 09/10/21 - Ikast - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     D4 Enterprise Solutions