Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Vandkaos gav udfordringer i hele feltet

DS3 Cup 
05/10/21 

Weekendens næstsidste afdeling af dette års DS3 Cup blev en våd og actionpræget affære på FDM Jyllandsringen.
 

Store regnmængder faldt hele søndagen og det var med til at bringe ekstra spænding ind i denne sæsons mesterskabsduel - i hvert fald så vidt, at én fejl kan koste alt.

Og den fejl var Jacob Sevel tæt på at lave - den kommer vi tilbage til.

For det var i høj grad unge Kevin Brandsborg, som shinede i regnvejret. Fra pole position tog han starten på 1. heat, men kort efter kostede en fejl meget apropos føringen, da han spandt af banen og måtte jagte det tabte ind. En operation, som var tæt på at lykkes fuldstændig.

I stedet førte CMD Motorsports Jacob Sevel og Nicolai Jensen an i feltet, men blev undervejs hentet ind af Brandsborg, der kæmpede sig frem i rækkerne og blandt andet profiterede på et sammenstød mellem Knut Knudsen og Anton Bergström, der dog kunne køre videre fra deres lille batalje på vej ind i hesteskoen.

På de sidste omgange fik Brandsborg også fat i de to gule CMD-racere og kunne kort før det ternede flag bringe sig op på en hårdt tilkæmpet andenplads efter Jacob Sevel, mens Nicolai Jensen blev nummer tre.


Regnen indbød også til en skrå, men knapt så hurtig kørestil. Her er det Nicolai Jensen sidelæns gennem hesteskoen.

Brandsborgs sejr

Finalen blev derimod et sandt Brandsborg-show. Jan Henning Kleiv åbnede fra pole position, men tyvstartede, og blev kort efter starten overhalet af begge CMD-racere, som med Jacob Sevel i spidsen kunne lægge sig i en gunstig position.

Men den glatte og regnvåde bane var ikke færdig med at spille kørerne et puds, og det var tæt på at blive rigtig, rigtig dyrt for Jacob Sevel mod slutningen af løbet. Her akvaplanede han og røg gennem sandet.

Utroligt nok fik Sevel gang i raceren med startnummer 666 og kunne køre videre, men da var Kevin Brandsborg strøget forbi og kunne tage en flot finalesejr foran Sevel og Knut Knudsen.

En god, men måske også dyrekøbt finalesejr for Kevin Brandsborg, forklarede han efterfølgende:

- Vi ved ikke helt endnu, om det kostede os en motor. Vi kæmpede hele weekenden med, at den tabte vand, og der var ikke alverden tilbage på den efter løbet. Det må vi finde ud af. Men fed sejr og en god afrunding på en hektisk weekend. Det er første gang, vi har kørt i så meget regn med den her bil, men den klarede det egentligt helt fint. Nu venter en meget vigtig finaleweekend på Padborg, og det ser jeg bestemt frem til i spænding.

Der er finale i weekenden den 16-17. oktober på Padborg Park.


Kevin Brandsborg var godt med på farten i begge løb, og kunne tage finalesejren efter en stærk performance søndag eftermiddag.

DS3 Cup

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 03/10/21 - Jyllandsringen - DS3 Cup
  •      D4 Enterprise Solutions