Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Mads Hoe blev mester - men Strømsted løb med opmærksomheden

Formel 4 DK 
04/10/21 

Formula 4 DKVejret var ikke mesterligt ved weekendens finaleløb på FDM Jyllandsringen, men det var præstationerne bag rattet i Formel 4-bilerne til gengæld.
 

Der skulle ikke meget til for at Mads Villads Hoe sensationelt kunne kalde sig for dansk Formel 4-mester anno 2021. Et stort forspring til Emerson Jr. Fittipaldi skulle blot holdes ved lige for at østjyden kunne sikre sig titlen - vel at mærke i en ældre Formel 5-racer.

Godt hjulpet af det faktum at den brasilianske juniorkører med de gode racergener slet ikke var hjemmevant i det våde element, kunne Mads Hoe allerede efter første løb søndag kalde sig for mester. Ikke at det påvirkede indsatsen i de resterende to løb. Med to andenpladser blev der sat en tyk streg under mesterskabstitlen.


Rent bord til Strømsted - som oftest med let overstyring ud af svingene.
(Foto: Boxengasse)

Selvom Mads Hoe lavede en flot afrunding på sin vel nok bedste banesportssæson nogensinde, kunne han ikke overskygge Noah Strømsteds kørsel. Den 14-årige debutant nærmest balancerede sin Formel 4-racer rundt på den regnvåde asfalt, og med pole position samt tre heatsejre var han urørlig for sine konkurrenter.

Den imponerende afslutning på sæsonen betyder, at Noah Strømsted overhalede Fittipaldi i mesterskabet og slutter på andenpladsen i mesterskabet - til trods for at han blot har deltaget i fire af årets seks løb, da han pænt måtte vente til sin 14 års fødselsdag, før han kunne stille til start.

Også Frederik Lund viste flot fart i sin bare anden løbsweekend i Formel 4. Med en andenplads i søndagens første løb og en sjetteplads i sidste løb viste han og Team Formula Sport, at der er mere i vente når kalenderen skriver 2022.

Midt i feltet blev der også kæmpet. Både med hinanden, vejret og sig selv. Blandt vinderne må Mille Hoe - søster til den nykårede Danmarksmester - skille sig ud. Da sæsonen startede, havde Mille stort set ikke kørt i regnvejr før, men i weekendens våde løb var hun konstant blandt de fire bedste Formel 5-kørere. I finaleheatet sluttede hun endda på tredjepladsen blandt de ældre Formel 5-biler.


Ann-Sofie Degel nød sin Formel 4-debut på trods af de svære vejrforhold.
(Foto: Boxengasse)

Frederik Stenå havde i weekenden byttet roller med teamchefen, chefmekanikeren og kæresten Ann-Sofie Degel, som til gengæld var trukket i køredragten og fik sin Formel 4-debut. På trods af de vanskelige forhold blev der givet gas og jagtet forbedringer i hvert eneste heat.

Finaleløbet på Jyllandsringen markerede også afslutningen på japanske Juju Nodas deltagelse i det danske Formel 4-mesterskab. Det blev en sæson uden de håbede resultater, og finaleweekenden bød heller ikke på den afskedssalut som hun og det japanske team kunne have håbet på. Nu går turen videre frem i formelrækkerne, og man kan håbe at tiden på de danske baner har givet et godt fundament til den videre rejse.

Også Emmo Jr. Fittipaldi - og ikke mindst hans far - har også takket af efter en lærerig sæson på de danske baner. Der er ingen tvivl om at tilstedeværelsen af en legendarisk Formel 1-verdensmester har kastet lidt stjernestøv over Formel 4-klassen, og der er blevet fortalt mange gode historier fra et langt liv i motorsporten i pauserne ude på banerne.

Mange kørere har allerede givet udtryk for at vende tilbage til Formel 4 igen i 2022, og der kan ses tilbage på en sæson hvor dansk formelracing har bevæget sig tilbage mod toppen.

Danmarksmesterskabet i Formel 4 - 2021

1. Mads Hoe
2. Noah Strømsted
3. Emerson Jr. Fittipaldi 🇧🇷
4. Jacob Bjerring
5. Mads Riis
6. William Wulf
7. Juju Noda 🇯🇵
8. Mille Hoe
9. Sebastian Gravlund
10. Line Sønderskov
11. Jesse Carrasquedo Jr. 🇲🇽
12. Frederik Stenå
13. Peter Henriksen
14. Frederik Lund
15. Jan Lylloff
16. Laura Lylloff
17. Morten Strømsted
18. Michella Rasmussen
19. Ann-Sofie Degel

Formel 5-mesterskabet 2021

1. Mads Hoe
2. Jacob Bjerring
3. Mads Riis
4. Mille Hoe
5. Line Sønderskov

Formel 4 Rookie-mesterskabet 2021

1. Emerson Jr. Fittipaldi
2. Mads Riis
3. Noah Strømsted
4. Frederik Stenå
5. Sebastian Gravlund
6. Laura Lylloff
7. Michella Rasmussen
8. Frederik Lund
9. Morten Strømsted
10. Ann-Sofie Degel

Formel 4 Danmark


Læs mere om:
  • Mads V. Hoe
  • Jyllandsringen
  • 03/10/21 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  • 03/10/21 - Jyllandsringen - Formel 5
  •