Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Påkørsel afsluttede Malthes Spa-weekend før tid

ELMS 
20/09/21 

Det kan være hårdt og ubarmhjertigt at være racerkører. I weekendens afdeling af European Le Mans Series nåede Malthe Jakobsen end ikke at køre en omgang af løbet, før teamets LMP3-racer blev kørt af banen og måtte udgå.
 


(Foto: Malthe Jakobsen Motorsport)

En urutineret konkurrent i en LMP2-bil lavede en fejlbedømmelse og kørte direkte op bagi RLR Msport-bilen med teamkammeraten Michael Benham bag rattet. Benham kunne trille bilen tilbage til pitgaragen, men efter et kort eftersyn af mekanikerne var dommen klar: ikke mere racerløb i denne weekend.

Dermed nåede den hurtige thybo ikke at køre en meter af racerløbet på Spa-Francorchamps, og det frustrerer det unge racertalent:

- Det er pisse træls for at sige det lige ud. En manøvre som den, Michael blev udsat for, er både farlig og unødvendig. Han har fået en ret hård straf af dommerne, men det giver os jo ikke en potentiel podieplacering tilbage, lyder det fra en skuffet Malthe Jakobsen, som efter en god kvalifikation kunne se bilen klare sig godt i den indledende del af løbet.


Malthe fik ikke meget tid bag rattet i LMP3-raceren på Spa-Francorchamps.
(Foto: Malthe Jakobsen Motorsport)

- Vi valgte at tage det obligatorisk lange pitstop i starten af løbet, mens mange af konkurrenterne ventede til senere. Derfor vidste vi, at en del af dem foran ville være bagved os, når vi nærmede os målstregen. Så farten var helt sikkert med os, og det gør det bare endnu mere surt.

Efter den hårde medfart på banen er Malthe og RLR Msport ude af kampen om topplaceringerne i LMP3-mesterskabet. Det skal dog ikke afholde thyboen og det engelske team fra at jagte en sejr i årets sidste løb på Portimao i Portugal:

- Sidste år lå vi til en andenplads, da vores startermotor gik i stykker. Alle tre kørere er hurtige dernede, og med den fart som vi har i bilen i år, tror jeg på at vi kan kæmpe med om sejren. Det trænger vi også til efter den her sæson, slutter Malthe Jakobsen.

Sæsonafslutningen på Portimao køres den 24. oktober.

Malthe Jakobsen Motorsport


Læs mere om:
  • Malthe Jakobsen
  • Spa-Francorchamps
  • 19/09/21 - Spa-Francorchamps - ELMS
  •