Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
13/09/21 

Drama på Monza, danskersejre og -podier og mesterskabsføringer - læs om det her!
 


Christian Lundgaard på Monza-podiet.
(Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Siden sidst

Dramatik på Monza

Christian Lundgaard sørgede for en vaskeægte sensation på Monza da han i weekendens første sprintrace for Formel 2 formåede at køre sig fra en startplads som P19 til en tredjeplads i mål, og dermed for tredje gang i år fik en tur på podiet. Desværre slog hans efterhånden ”berømte” uheld til i sprint 2 og søndagens hovedløb, med påkørsel fra en konkurrent og et dårlig timet pitstop. Der resterer tre runder af mesterskabet.

Italiens Grand Prix for Formel 1 blev højdramatisk. De to førende i mesterskabet Max Verstappen og Lewis Hamilton udgik efter sammenstød og resultatet en uventet dobbeltsejr til McLaren.

Se mere her, hvor du også kan se highlights fra løbene.

Topresultater til Mikkel og Kevin

Næstsidste afdeling af det amerikanske WeatherTech Sports Car Championship blev afviklet på Laguna Seca i Californien, og bød på stor dansk succes. I klassen DPi sluttede Kevin Magnussen og Renger van der Zande på andenpladsen, mens Mikkel Jensen og Ben Keating vandt sæsonens fjerde sejr i LMP2, og dermed udbyggede den samlede føring inden sidste afdeling for LMP2, der er 10-timers løbet Petit Le Mans på Road America. Kevin og DPi mangler to afdelinger.
Læs mere her og på www.imsa.com


Mikkel Jensen og Ben Keating.
(Foto: SIDELINE SPORTS PHOTOGRAPHY)

Mesterskabsføring i GT Open og British GT

Efter weekendens løb i GT Open og British GT3 er der stadig dansk føring i begge. På Red Bull Ring hentede Frederik Schandorff og makker en sejr og en fjerdeplads, og udbyggede dermed den samlede føring i serien.
Dennis Lind og medkører besatte fjerdepladsen på Oulton Park, og fører ligeledes fortsat GT3 inden sidste afdeling. Begge danskere kører for Lamborghini.
Begge steder var der også danske formelkørere i aktion. I Østrig hentede Conrad Laursen gode points til rookie-mesterskabet i Italian F4, mens Mikkel Grundtvig besatte andenpladsen i tredje heat af GB3 i England.

Ny sejr til Michael Christensen

Til lørdagens 6-timers løb på Nürburgring Nordschleife blev Michael Christensen genforenet med Kevin Estre, med hvem han tidligere har vundet både VM og Le Mans for GT-biler. Parret viste deres store klasse ved at vinde løbet, der var en afdeling af løbsserien NLS, generelt. Der var 123 biler til start, herunder adskillige med danske kørere bag rattet. Her i blandt Nicolai Kjærgaard og Christina Nielsen.

Læs mere her.


Michael Christensen og Kevin Estre.
(Foto: Porsche AG)

Dansk Super Kart afgjort

Tredje og sidste afdeling af løbsserien Dansk Super Kart blev afviklet på Grindsted Motor Ring, og mestrene fundet. Mestre blev Victor Wolfsohn (OK), Anton Güllich (OK Junior), Mads Thomsen (KZ2), Romeo Haag (Cadett Junior), Marc Reistrup (Cadett Mini), Alexander Müller (DASU Senior), og Frederik Kirkegaard (DASU Junior).

Læs mere på motorsportdanmark.dk.

Løbene sendes forskudt på SPORT-Live – se tv-programmet her.

Topresultater i Tyskland

Mens den hjemlige elite afgjorde tingene i Grindsted, deltog en halv snes danskere i næstsidste afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft. Den bedst placerede dansker er Elias Olsen der hentede en anden- og en fjerdeplads i de to finaler for OK, mens Jonathan Weywadt der kom i mål som P4 og P5 i de to finaler for OK Junior. Der var mange gode danske placeringer i de to finaler; se alle resultater på kart-dm.de.

Det sker

European Le Mans på Spa

Næstsidste afdeling af den europæiske Le Mans series køres den kommende weekend på Spa. Malthe Jakobsen (LMP3) og Michelle Gatting (GT) er til start, mens Anders Fjordbach deltager i afdeling af løbsserien Road to Le Mans, der køres lørdag. ELMS-løbet køres søndag, og begge kan streames fra seriens hjemmeside.

Formel 4 i Danmark og Spanien

Der er igen action i Formel 4 den kommende weekend. På Ring Djursland køres næstsidste afdeling af det danske mesterskab for klassen. Det sker lørdag d. 18. september; se stilling m.m. på formel4.dk.

I det spanske mesterskab er Noah Degnbol, Sebastian Øgaard og Georg Kelstrup til start i femte afdeling af serien, der køres på banen i Valencia. Sebastian indtager inden løbet den samlede andenplads, mens de to øvrige er på hhv. sjette- og syvendepladsen.

Se mere på seriens hjemmeside her.