Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Germany

Dobbelt podie til Martin Andersen i TCR Germany

TCR Germany 
13/09/21 

Martin Andersen og Hyundai Team Engstler fik den perfekte start på et travlt efterår i ADAC TCR Germany, da den tyske standardvognsserie i denne weekend vendte tilbage på Lausitzring efter en ekstra lang sommerferie.
 


(Foto: Marco Meumann/Hyundai Team Engstler)

Oversvømmelserne i Tyskland tidligere på sommeren var med til at rokere om på løbskalenderen, og nu ligger løbene i den tyske serie derfor tæt resten af efteråret - allerede om en uge går det igen løs, når feltet skal til Hockenheim.

Martin Andersen og Hyundai Team Engstler fik til gengæld maksimal valuta for løbene på Lausitzring, for viborgenseren fik to andenpladser og en pole position med sig hjem, mens Andersens mesterskabsførende holdkammerat, Luca Engstler, tog begge sejre.


(Foto: Marco Meumann/Hyundai Team Engstler)

Lørdag kom Martin Andersen fantastisk fra start og fik hurtigt vekslet startpositionen som nummer fem til en tredjeplads - og kunne med et taktisk klogt heat tage andenpladsen lidt over midtvejs gennem løbet.

Søndag startede perfekt for Hyundais danske islæt, som med en stærk kvalifikation søndag morgen var hurtigst af alle og tog pole position foran holdkammeraten Luca Engstler.


(Foto: Marco Meumann/Hyundai Team Engstler)

I søndagens løb skød Engstler imidlertid bedst frem fra starten og tog føringen ind i første sving, hvorefter Andersen fik konsolideret sin andenplads så godt, at han sammen med Engstler kunne sætte en tyk streg under, at Lausitzring blev en kæmpesucces for Hyundai.

Med de to andenpladser har Martin Andersen igen meldt sig ind i topkampen i mesterskabet, hvor han nu er nummer fire.


(Foto: Marco Meumann/Hyundai Team Engstler)

- Fantastisk weekend. To andenpladser er et perfekt resultat for os, og det var på mange måder også mere end vi havde forventet os af det. Det vigtige er, at vi er nummer fire samlet nu, og at jeg med den her weekend har fået lukket det hul, der var op til nummer to og tre i mesterskabet, forklarer Martin Andersen.


(Foto: Marco Meumann/Hyundai Team Engstler)

Stærkt samarbejde

Weekendens resultater kommer først og fremmest af de gode forberedelser. Weekenden på Lausitzring blev på flere måder et gennembrud.


(Foto: Marco Meumann/Hyundai Team Engstler)

- Jeg føler virkelig, at vi har fået hul på bylden med de her to resultater. Samarbejdet i teamet kører fantastisk og vi har virkelig fået os sporet ind på bilerne. Nu får vi så godt nok 60 kilos succesballast i bilerne næste weekend på Hockenheim, men jeg er overbevist om at vi har farten til at kunne gøre det godt én gang til. Og så skader det heller ikke, at jeg kender Hockenheim lidt i forvejen, tilføjer Martin Andersen.

Martin Andersen har nemlig tidligere i karrieren kørt et enkelt løb på Hockenheim. Ganske vist i en helt anden type bil end den Hyundai i30N TCR, som Andersen kører i den tyske serie i år, men ikke desto mindre vurderer han, at det ekstra kendskab kan blive en fordel.


(Foto: Marco Meumann/Hyundai Team Engstler)

- Det bliver fedt at komme til en bane, som jeg har lidt forhåndskendskab til, men vi ved også, at der skal en del arbejde til. Vi gør vores bedste med forberedelserne til næste weekend, og så bygger vi på derfra, afrunder Martin Andersen.

Næste opgave i ADAC TCR Germany for Martin Andersen er på Hockenheim i weekenden den 17-19. september.


(Foto: Marco Meumann/Hyundai Team Engstler)

Martin Andersen og Hyundai Team Engstler

Niklas Majgaard


Læs mere om:
  • Martin Andersen
  • Lausitzring
  •