Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Nicklas Nielsen forsvarede mesterskabsføring på Nürburgring

GT World Challenge
Endurance 

06/09/21 

Nicklas Nielsen, Alessandro Pier Guidi og Côme Ledogar sluttede i top-10 i sæsonens næstsidste afdeling af GT World Challenge Europe Endurance Cup – og sikrede dermed point nok til at bevare føringen i det prestigefyldte GT3-mesterskab.
 

Efter at have vundet to 24-timersløb i træk – henholdsvis på Spa-Francorchamps og Le Mans – var det en topmotiveret Nicklas Nielsen, som stillede op til fjerde afdeling af GT World Challenge Europe Endurance Cup, der søndag blev afviklet på tyske Nürburgring.


(Foto: Stefano Arcari)

Den danske Ferrari-fabrikskører, som stillede op med italienske Alessandro Pier Guidi og franske Côme Ledogar, måtte dog hurtigt indse, at Iron Lynx-teamets Ferrari 488 GT3 denne weekend manglede fart overfor især fabriksbilerne fra Lamborghini og Mercedes-AMG, og således blev fokus at sikre point nok til at bevare føringen i det benhårde langdistancemesterskab.


(Foto: Stefano Arcari)

– Vi havde suveræn fart på Spa-Francorchamps, hvor vi sluttede med en sejr, men alt kun hurtigt vende i GT World Challenge. Dét så vi allerede under træningen, hvor det var ret tydeligt, at vores konkurrenter fra især Lamborghini og Mercedes-AMG var bedre flyvende end os. Det endte dog alligevel med at være et fedt og tæt ræs, men vi havde bare ikke helt farten til at overmande dem, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Stefano Arcari)

– Vi startede på en niendeplads og sluttede på en ottendeplads som den bedst placerede Ferrari, så vi fik det bedste ud af det. Vi havde håbet på at kunne holde vores nærmeste rivaler (fra WRT, red.) bag os hele løbet, men det lykkedes ikke. Heldigvis sluttede de kun én position bedre end os, så vi har stadig et godt forspring i mesterskabet. Men alt er på bordet til finalen i Barcelona til oktober, hvor vi skal have farten med os igen.


(Foto: Stefano Arcari)

Næste opgave for Nicklas Nielsen bliver netop femte og sidste afdeling af GT World Challenge Endurance Cup afvikles på Circuit de Barcelona-Catalunya den 8. til 10. oktober. Først herefter genoptages den Covid-19-forskudte WEC-sæson – hvor Nielsen fører mesterskabet med sine holdkammerater fra AF Corse – med to afdelinger i Bahrain henholdsvis den 28. til 30. oktober og den 4. til 6. november.

Nicklas Nielsen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Nürburgring
  • 05/09/21 - Nürburgring - GT World Challenge Endurance
  •