Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC sport

Første gang på Red Bull Ring for Oliver Svendsen #69

MC sport 
03/09/21 

Femte afdeling i IDM-serien (Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft) blev kørt på den imponerende Red Bull Ring i Østrig, og da det var første gang at Oliver skulle køre på denne bane, var teamet selvfølgelig meget spændt på om Oliver Svendsen kunne gentage farten fra sidste løbsweekend på TT Circuit Assen.
 

Da der kun var 2 uger mellem fjerde afdeling på TT Circuit Assen, til femte afdeling på Red Bull Ring, var der travlhed i teamets værksted i Låsby, da cyklen skulle laves klar efter styrtet i Assen og motor fik endnu en tiltrængt opdatering.

Efter en lang køretur ankom teamet til banen torsdag aften, desværre i massivt regnvejr, så alle var spændt fredag morgen, men heldigvis vågnede teamet op til tør asfalt på banen.

Ved fredagens træning var Olivers fokus på at lære banen at kende og få cyklen opsat til banen, og derved kom omgangstiderne i anden række.

Lørdag blev weekendens første Qualifying kørt og desværre har Oliver haft svært ved at finde farten i Qualifying, derfor er der blevet arbejde på at forbedre dette, så efter Q1 var Oliver på en 13. plads med kun 1,6 sekund til førstepladsen.
Til lørdagens anden Qualifying, havde Oliver arbejdet med teamets datatekniker og fået ændret lidt på opsætning og gearing, så Oliver var klar til at forbedre sin tid og derved også søndagens startplacering, men desværre havde vejrguderne andre planer.

Lige da Q2 skulle køres, begyndte det at regne, så det var nødvendigt at skifte til regnvejrsdæk og planen om en bedre omgangs tid, så desværre ud til at måtte opgives.
Men efter få omgange på den våde bane, vurderede Oliver at banen var ved at tørre op og derved ville det være en fordel at få tørvejrs dæk på igen.
Oliver kom i pit som den første kører og teamet fik travlt med at skifte hjul, så Oliver kunne komme tilbage på banen.
Efter Q2 kunne Oliver notere sig med den syvende hurtigste tid i Q2 og kun 1,3 sekund til førstepladsen, men desværre var tiderne hurtigst i Q1, så startplacering blev til 13. plads i weekendens 2 løb.
Selvfølgelig havde teamet og Oliver håbet på en startplacering lidt længere fremme i feltet, men med Olivers hurtige race-pace i de foregående løb var der ingen grund til bekymring.

Før weekendens første løb, var Oliver og Yamaha teamet enige om at der skulle angribes og lægges hårdt pres på konkurrenterne, fra starten og igennem hele løbet.
Oliver fik igen en fantastisk start og var straks oppe i frontgruppen.
Hurtigt viste Oliver stort overskud og utrolig fart, som også medførte at efter en udbremsning af flere konkurrenter i samme sving, var Oliver klar til at komme ud af svinget som nr. 1, men desværre i kampens hede, fik Oliver sat cyklen i et for lavt gear, så baghjulet blokerede, dette medførte desværre til et styrt og undgåelse af weekendens første løb, dog uden skader på Oliver eller cyklen.

Til weekendens andet løb var Oliver endnu mere opsat på at slutte i toppen og der var enighed i teamet om at følge samme angrebsplan i race 2.
Igen leverede Oliver en utrolig start og igen var Oliver hurtig oppe i frontgruppen, igennem løbet var Oliver oppe og indtage førstepladsen flere gange.
I slutningen af løbet blev Oliver desværre presset lidt ud i et sving og derved gav det mulighed for at konkurrenterne kunne komme forbi, så efter et utroligt spændende og tæt løb kom Oliver i mål på en flot ottende plads, med kun 0,9 sekund fra førstepladsen.

Oliver udtaler:
Jeg er super tilfreds med weekenden og føler at jeg har vist konkurrenterne og de andre teams, at jeg har fundet farten og speeden til at være med fremme i front.
Selvfølgelig er jeg sulten efter podieplaceringer, men må også indrømme at konkurrencen er meget hård i IDM SuperSport 300, men jeg er sikker på at der i samarbejde med teamet vil komme en podieplacering i fremtiden.

De 2 løb på Red Bull Ring kan ses her:

https://www.facebook.com/105535791226327/videos/175385478013209

Sidste IDM afdeling i 2021 er på Hockenheim i Tysklanden den 24.-26. september.

STORT TAK TIL VORES SPONSORER FOR STØTTEN.

CS-M RACING DENMARK